sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Seeprapalat


Seeprapalat, tuorejuustobrowniet, näillä on monta nimeä. Ovat melko tuhtia herkkua joten kovin suuriksi annospaloiksi näitä ei kannata leikata. Eivät kuitenkaan ole liian makeita. Seeprapalojen ohje löytyy monestakin blogista, minä löysin omani Harmaa ja muut iloiset värit-blogista. Alla oleva ohje on kaksinkertainen ja siitä tulee suunnilleen lasagnevuoallinen leivoksia. Puolitetulla ohjeella seeprapalat tulee tehdä pienempään, n. 20x20cm vuokaan.

Brownietaikina

200 g tummaa suklaata 
200 g voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6  munaa 
3 ½  dl vehnäjauhoja

Juustokakkutaikina
 
400 g tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 munaa
8 tl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljasokeria

Voitele (tai vuoraa leivinpaperilla) nelikulmainen paistovuoka joka on kooltaan n. 35x25 cm.
Valmista ensin brownietaikina: sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä ja nosta pois levyltä. Vatkaa suklaaseokseen sokeri ja vaniljasokeri ja jäähdytä vartin verran. Sekoita taikinaan munat ja vehnäjauhot. Valmista juustokakkutaikina: vatkaa ainekset sekaisin kulhossa. Levitä 2/3 brownietaikinasta vuoan pohjalle. Levitä päälle juustokakkutaikina ja nostele päällimmäiseksi loppu brownietaikina pieninä kekoina. Halutessasi voit vedellä taikinoita hieman sekaisin esimerkiksi hammastikulla jolloin pintaan tulee kaunis marmoroitu kuvio. Paista 175 asteessa 35-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa paloiksi

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! Nuo olisikin kivoja cocktail-kokoisina paloina vaikka syntymäpäiväjuhlissa :) Pitääpä muistaa tämä ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cocktail-koossa toimivatkin varmasti paremmin, minä leikkasin palat suuruuden- ja herkunhimoissani vähän liian isoiksi paloiksi :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!