lauantai 30. elokuuta 2014

Meetvursti-paprikapiirakka


Suolaiset piirakat tekevät kauppansa juhlissa, se on fakta. Niin myös tämä makoisa piirakka, jonka ohjeen löysin Suussasulavaa rakkautta-blogista.

Pohja:

100 g pehmeää voita (käytin voin jääkaappikylmänä)
50 g juustoraastetta
1 tl suolaa
1/2 dl ruokakermaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

150 g créme fraichea
1 muna
1 tl kuivattua timjamia
150 g meetvurstia
pieni pala purjoa
vihreä paprika
ripaus mustapippuria

Nypi (pehmeä) voi ja vehnäjauho keskenään. Lisää muut pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikina palloksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.

Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele se n. 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Silppua meetvursti, purjo ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

7 kommenttia:

  1. Nammm! On kyllä herkullisen näköinen piirakka! Lisään blogisi blogilistalleni!

    VastaaPoista
  2. Hei! Seuraan aktiivisesti herkullista blogiasi ja olen saanutkin siitä monta reseptiä omaan pöytään :) Ristiäisiin aion minäkin tehdä tätä mustikkapiirakkaa. Voiko piirakan pakastaa? Lähinnä että kestääkö pakastuksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin..kommentti tuli väärään reseptiin. Oli tarkoitettu mustikkapiirakan alle :) Tän suolasen piirakan meinaan kyllä myös tehdä ristiäisiin.

      Poista
    2. Onpa mukavaa, että olet löytänyt kokeiltavia reseptejä blogistani! :) suolaiset piirakat on ihan huippukäteviä juhlissa, helposti valmistuvia ja niistä ruokailee moni. Oikein ihania ristiäisiä teille! :)

      Poista
  3. Ristiäiset meni hyvin ja piirakka sai kehuja :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!