Sylikäärön kastekakuksi tein tämän lakka-suklaakakun (kiitoksia vaan lakoista sinne naapurin suuntaan!). Kakusta tuli suuri, mehevä ja todella herkullinen, vaikka itse kehunkin, tosin niin tekivät kyllä muutkin. Idean suklaiseen lakkakakkuun otin Crème de la Crème-blogista. Pohjana käytin mehevää suklaakakkupohjaa, ohje Suklaapossun blogista. Minä valmistin kakun kolmena päivänä, sen voi halutessaan tehdä nopeammallakin aikataululla.
Lakka-suklaakakku, n. 20 hengelle
Pohja (25 cm irtopohjavuokaan)
166 g voita
66 g tummaa suklaata sulatettuna
1,33 dl rypsiöljyä
2,66 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1,33 dl kaakaojauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1,33 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1,33 rkl vaniljasokeria
Täyte, kahteen väliin
4 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl lakkoja
1 prk lakkahilloa
1 dl vaniljakreemijauhetta
Kuorrutus
2,5 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
Päivä 2: täytä kakku. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita sen joukkoon tuorejuusto, lakkahillo ja vaniljakreemijauhe. Kääntele lakat varovasti täytteen sekaan. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita päällimmäinen pohjalevy, paistopuoli alaspäin, irtopohjavuoan reunojen sisään tarjoilulautaselle. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta keskimmäinen pohjalevy täytteen päälle, levitä loput täytteestä sen päälle. Lopuksi nosta paistaessa alimmaisena ollut, tasaisin, pohjalevy täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin seuraavaan päivään.
Päivä3: kuorruta ja koristele kakku. Vaahdota Flora Vispi, sekoita sen joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Kuorruta kakku seoksella. Värjää osa kermasta punaisella elintarvikevärillä ja koristele kakku pursotuksilla.
Todella kaunis kakku :) Ja aivan ihanan kuulloinen täyte, plussaa liivatteettomuudesta :D
VastaaPoistaKiitoksia Suklaapossu! Kakku oli aivan älyttömän herkullista, slurps!
Poista