maanantai 1. syyskuuta 2014

Lakka-suklaakakku


Sylikäärön kastekakuksi tein tämän lakka-suklaakakun (kiitoksia vaan lakoista sinne naapurin suuntaan!). Kakusta tuli suuri, mehevä ja todella herkullinen, vaikka itse kehunkin, tosin niin tekivät kyllä muutkin. Idean suklaiseen lakkakakkuun otin Crème de la Crème-blogista. Pohjana käytin mehevää suklaakakkupohjaa, ohje Suklaapossun blogista. Minä valmistin kakun kolmena päivänä, sen voi halutessaan tehdä nopeammallakin aikataululla.



Lakka-suklaakakku, n. 20 hengelle

Pohja (25 cm irtopohjavuokaan)

166 g voita
66 g tummaa suklaata sulatettuna
1,33 dl rypsiöljyä
2,66 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1,33 dl kaakaojauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1,33 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1,33 rkl vaniljasokeria

Täyte, kahteen väliin

4 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl lakkoja
1 prk lakkahilloa
1 dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus

2,5 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Päivä 1: valmista pohja. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 170 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna pohjan jäähtyä. Pohja kohoaa paistettaessa, sen voi tasoittaa leikkaamalla päältä siivun pois.

Päivä 2: täytä kakku. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita sen joukkoon tuorejuusto, lakkahillo ja vaniljakreemijauhe. Kääntele lakat varovasti täytteen sekaan. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita päällimmäinen pohjalevy, paistopuoli alaspäin, irtopohjavuoan reunojen sisään tarjoilulautaselle. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta keskimmäinen pohjalevy täytteen päälle, levitä loput täytteestä sen päälle. Lopuksi nosta paistaessa alimmaisena ollut, tasaisin, pohjalevy täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin seuraavaan päivään.

Päivä3: kuorruta ja koristele kakku. Vaahdota Flora Vispi, sekoita sen joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Kuorruta kakku seoksella. Värjää osa kermasta punaisella elintarvikevärillä ja koristele kakku pursotuksilla.


2 kommenttia:

  1. Todella kaunis kakku :) Ja aivan ihanan kuulloinen täyte, plussaa liivatteettomuudesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Suklaapossu! Kakku oli aivan älyttömän herkullista, slurps!

      Poista

Kiitos kommentistasi!