keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kinkkuvoileipäkakku


Kastejuhlan suolaiseksi kakuksi valmistin kinkkuvoileipäkakun. Kainalokanan kastejuhlassa oli myös kinkkukakku, hyydytetty versio. Tämäkin keräsi paljon kehuja ja maistui oikein hyvältä. Astetta fiinimmän mustikkapiirakan, lakka-suklaakakun, meetvursti-paprikapiirakan ja tämän kinkkuvoileipäkakun lisäksi tarjolla oli ranskanpastillipikkuleipiä sekä konvehteja, Geishoja ja Marianneja, tavallisia ja mokan makuisia. Kinkkuvoileipäkakun ohjeen otin Pullahiiren sivuilta. Tein kakun ohjeen mukaan, mutta kasvistäytettä mahtui 2,5 litran vuokaan vain puolet. No, loput syötiin illalla voileipien päällä. Sen sijaan paahtoleipä meinasi loppua kesken, onneksi pakastimesta löytyi muutama viipale lisää.

Kinkkuvoileipäkakku

1 pkt (700 g ruispaahtoleipää)

Täyte 1

250 g kinkkusiivuja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 maustekurkku
ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2

1 pieni punainen paprika
100 g kurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
mustapippuria

Kostutus

n. 2,5 dl kasvis-tai lihalientä tai sitruunalla maustettua vettä (käytin maitoa)

Kuorrutus

2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustostoa
valkopippuria
suolaa

Vuoraa 2,5 litrainen kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Laita monitoimikoneeseen ensimmäisen täytteen tuorejuustot, ranskankerma, maustekurkku, ruohosipuli ja mustapippuria. Pyöräytä sekaisin ja lisää kinkku. Pyöräytä vielä sen verran, että kinkku menee sopivaksi silpuksi. Maista täytettä, lisää mustapippuria tarvittaessa.

Tyhjennä kulho toiseen astiaan ja laita kulhoon toisen täytteen tuorejuusto ja ranskankerma sekä mustapippuria ja suolaa. Lisää lopuksi pesty paprika suurina paloina ja pyöräytä konetta sen verran, että paprika menee sopivaksi silpuksi. Raasta kurkku ja valuta siitä siivilissä painellen ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita.

Levitä kerros paahtoleipiä vuoan pohjalle ja kostuta leivät. Levitä puolet kinkkutäytteestä leipien päälle. Asettele seuraava kerros leipiä, kostuta ne ja levitä päälle puolet kasvistäytteestä. Jatka näin kunnes täytteet on käytetty ja päällimmäiseksi tulee leipäkerros. Kostuta sekin ja kääräise kelmujen reunat kakun päälle. Painele voileipäkakku tiiviisti vuokaan. Aseta jokin paino, esim. lautanen tai leikkuulauta kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään yön yli.

Ota kelmut pois voileipäkakun päältä ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota kuorrutteen kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä mausteet. Tarkista maku. Levitä kuorrute kakun päälle, ylijäämäkuorrutteella voit pursottaa koristeita kakun reunoille. Koristele kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!