keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Hävikistä herkuksi: soijarouhe-perunasoselaatikko


Meneillään on toinen Kuluttajaliiton järjestämä hävikkiviikko, jonka tarkoituksena on saada ihmiset ajattelemaan ostamaansa ja käyttämäänsä ruokaa vähän tarkemmin. Minä osallistun haasteeseen nyt ensimmäisen kerran. Perunamuusia syötiin uunilohen kanssa, ja jämämuusia todellakin jäi koska käytin muusin koko pussillisen pottuja eli kaksi kiloa. Soijarouhetta ja vähän muutakin lisäämällä kuivahtaneesta muusinjämästä syntyikin mehevä päivällinen. Kokonaan uusi ruoka! Ja koska tämä syntyi mittaamattomasta määrästä muusia, laitoin muitakin aineksia täysin aistinvaraisen määrän.

perunamuusia
soijarouhetta
1 muna
mausteita, esim. suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta
maitoa
pari nokaretta voita
tomaatti
korppujauhoa

Laita sopiva määrä soijarouhetta turpoamaan veteen. Notkista perunamuusi maidolla tai vedellä, sekoita sen joukkoon kananmuna. Soijarouheen turvottua kaada mahdollinen ylimääräinen vesi pois ja mausta rouhe hyvin. Levitä uunivuoan pohjalle kerros muusia, sitten soijarouhe ja sen päälle loput muusista. Viipaloi pinnalle tomaatti, lohkaise muutama nokare voita ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!