keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kantarellipiirakka


Sain onnekkaana haltuuni rasiallisen kuivattuja kantarelleja, kiitos jälleen kerran naapureille! Sienipiirakka mielessäni surffailin sopivaa ohjetta etsien ja sellainen löytyikin, lähestulkoon noudatin Myllyn Paras-sivuston ohjetta. Perunamuusi pohjataikinassa oli mukava uutuus, pohja oli oikein pehmeä ja hyvän makuinen.

Maukas ja mehevä kantarellipiirakka

Pohja

3 dl perunamuusia (normaalipaksuista)
1 dl vehnäjauhoja
1 d sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl yrttisuolaa
1 dl juoksevaa margariinia

Täyte

n. 3 dl kuivattuja kantarelleja
1 iso sipuli
2 munaa
1 prk kermaviiliä
100 g emmentaljuustoraastetta
suolaa

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Muusina voi käyttää tähteeksi jäänyttä perunamuusia tai tehdä muusin jauheesta tätä varten. Minä tein jauheesta, yksi pussi sattui sopivasti kaapista löytymään. Mikäli käytetty muusi on lämmintä, taikinan kannattaa antaa levätä hetki jääkaapissa, se asettuu paremmin vuokaan kylmänä. Voitele vuoka (käytin 25 cm irtopohjavuokaa) ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. Alkuperäisen ohjeen mukaan pohjaa tulisi esipaistaa 10 minuuttia, jätin tämän kohdan väliin ja piirakasta tuli silti aivan kypsä. Liota kuivattuja sieniä vedessä vähintään puoli tuntia. Valuta vesi pois. Hienonna sipuli hienoksi silpuksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n.40 minuuttia (30 min mikäli esipaistat pohjaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!