lauantai 20. syyskuuta 2014

Pesto-vuohenjuustokana ja seesamlohkoperunat


Ajankäytön hallinta kaksilapsisessa perheessä vaatii vielä harjoittelua. Tytöt pitävät kiireisenä, lisäksi jokaiselle lapsiperheelle tutut kotityöt pursuavine pyykkikoreineen kinuavat myös aikaa. Arkiruoanlaitto on ollut Apukokin lomien loputtua sarjaa kinkkukiusaus, lohikiusaus, makaronilaatikko makaroneja keittättä jne jne.. Viikonloppuna tein pitkästä aikaa ruokaa ihan ajatuksella, kivaa! Mikään vaikea ruoka tämä ei todellakaan ole, mutta silti vaatii vähän enemmän kuin perunasipulisekoituksen ja kinkkusuikaleiden yhdistäminen päivälliseksi.

Seesamlohkoperunat

perunoita
öljyä
suolaa
mustapippuria
seesaminsiemeniä

Pese perunat, kuori ne jos haluat. Lohko perunat kapeiksi lohkoiksi ja laita ne kulhoon. Lisää öljyä, suolaa, mustapippuria sekä seesaminsiemeniä ja kääntele perunoita jotta ne maustuvat joka puolelta. Kaada ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 30-40 minuuttia. Lohkoperunoiden lisäksi paistoin porkkanoita, uuniporkkanat ovat etenkin Kainalokanan herkkua.

Pesto-vuohenjuustokana

1 broilerin ohut filee per syöjä
öljyä paistamiseen
pestoa
vuohenjuustoa
balsamicokastiketta

Paista broilerinfileet öljyssä. Levitä niiden pinnalle pestoa ja paksut viipaleet vuohenjuustoa. Broilerit päällysteineen voi laittaa hetkeksi uuniin grillivastuksen alle jotta vuohenjuusto saa vähän väriä, tai sitten hieman ruskistaa juustokiekkojen pintaa tohottimella kuten minä tein. Valuta päälle balsamicokastiketta.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!