maanantai 24. marraskuuta 2014

Illallinen + viihde = Ruokateatteri


Sain blogin kautta kutsun osallistua tanssiteatteri Minimin uutuusesitykseen. Innostuin ajatuksesta heti, joten kaivoin tuttipullot esiin ja nakitin Apukokin sekä ystäväni lapsenlikaksi. Minimillä oli käytössään kaksi minuun kolahtavaa valttikorttia, ensimmäisenä toki ruoka, toisena sijainti. Olen saanut blogin ansiosta kutsuja eri tapahtumiin, mutta fakta on se, että ne ovat hyvin usein pääkaupunkiseudulla. Minimin sympaattinen teatterirakennus sijaitsee Kuopion Sotkulla, noin viiden kilometrin päässä kodistamme.

Termi ruokateatteri ei ollut minulle etukäteen täysin vieras, mutta itse kokemus oli uusi ja ainutlaatuinen. Sain kunnian osallistua Ihmisiä lautasella- ruokateatterinäytelmän ensi-iltaan. Ensi-iltaan sisältyy suuria odotuksia, jännitystä, kenties haasteita ruokalajien oikeasta ajoituksesta näytelmän yhteyteen. Kaikki sujui kuitenkin hyvin mallikkaasti. Näytelmän aiheena oli, yllätys, ruoka. Näyttelijänelikko tanssi kahden lavan välissä, pohtien yksin ja yhdessä ruoan syvempää olemusta. Onko karkki karkkia jos se on jälkiruoassa? Mikä tekee pizzasta pizzan? Juoni ja näyttelijöiden sanailu oli hauskaa, näytelmän vauhdikkuus reippaine musiikkeineen ja tansseineen pirteää illallisviihdettä.


Mitäs kummaa tässä tapahtuu? Liput Ruokateatteriin voit ostaa Minimin kotisivuilta.

Näytelmän käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastasi Johanna Keinänen. Menun ovat suunnitelleet yhteistyössä Ruokateatterin Harri Vehviläinen sekä Makumestareiden Susanna Rytkönen. Menun toteutti Makumestarit. Rooleissa nähdään Johanna Jauhiainen, Sampo Kerola, Maksim Pavlenko ja Liisa Ruuskanen.


Esitykseen kuului neljän ruokalajin illallinen. Jokainen ruokalaji liittyi suoraan näytelmään, katsojat ikään kuin illallistivat neljän päätähden vieraana. Pohdin pitkään, laittaisinko blogiini kuvat kaikista neljästä ruokalajista. Jotain ruokakuviahan ruokablogissa pitää olla! Päätin liittää tähän kuvat minulle mieluisammista ruokalajeista, ensimmäinen alkupala ja jälkiruoka. Jääköön muut herkut yllätykseksi. Makean ystävänä makuhermojani kutkutti etenkin jälkiruoka, nam!Kiitos Minimille ja koko Ihmisiä lautasella-esityksen tiimille sekä näkö- että makuhermoja hivelevästä elämyksestä!2 kommenttia:

  1. Ui vitsit tämä kuulostaa hauskalta kokemukselta! :D On vaan Kuopio vähän liian kaukana, muuten kiinnostaisi kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava ja uusi elämys! Kaikki kiinnostaa mihin liittyy ruoka :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!