torstai 20. marraskuuta 2014

Kahden suklaan rocky road-juustokakku


Ja vielä lisää pikkuisia kakkusia.. Tekeekö mieli överikakkua? Se on tässä! Ja niin herkullista, voi nam.. Ja sitten asiaan, se resepti:

Kahden suklaan rocky road-juustokakku, 16 cm irtopohjavuoka

Pohja

100 g tummia täytekeksejä, esim. Rainbown Do-Re-Mi tai Oreo
40 g voita

Täyte

1 prk Flora Vispiä
200 g maustatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
65 g tummaa suklata
65 g valkosuklaata

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin. Vaahdota Flora Vispi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Sekoita sen joukkoon puolet tuorejuustosta. Liuota toinen liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada se ohuena nauhana koko ajan vatkaten suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon puolet Flora Vispistä. Kaada täyte vuokaan (käytä reunakalvoa halutessasi, on tosi kätevä hyydykekakkujen kanssa), kolauta vuokaa muutaman kerran kovaa pöytää vasten mahdollisten ilmakuplien poistumiseksi ja anna hyytyä vähintään puoli tuntia jääkaapissa. Toimi samoin tummasuklaatäytteen kanssa. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele minivaahtokarkeilla, suolatuilla pähkinöillä ja sulatetulla suklaalla.

7 kommenttia:

  1. Kyllä on tämäkin aivan ihana! :D

    VastaaPoista
  2. Aika herkullisen näköinen, nam! Mitä luulet, toimisiko jos noita sattumia olisi myös täytemassan seassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, anteeksi vastauksen viivästyminen! En osaa sanoa miten vaahtokarkit käyttäytyisivät täytemassan seassa. Voivatko ne ehkä alkaa sulaa?

      Poista
  3. Sweet Lord mikä kakku! *_* Onneksi olin jo muutenkin suunnitellut tänään leipovani niin saa nyt jo viimeistään heränneen sokerihampaan kuriin, hahah! :D

    VastaaPoista
  4. Näyttää mahtavalta! En ookkaan koskaan tehnyt rocky road-juustokakkua, ainoastaan rocky road mutakakkua on tullut tehtyä ja se kyllä toimi täydellisesti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!