perjantai 9. tammikuuta 2015

Soijarouhelasagne


Kaapissa sattui olemaan soijarouhetta, ja mielelläni käytän sitä silloin tällöin jauhelihan korvikkeena. Tämän lasagnen ohjeen löysin Onnelin pikku keittiöstä. Hyvin maistui!

Soijarouhekastike:

3 dl tummaa soijarouhetta
2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
0,5 tl chilijauhetta
3 tl oreganoa
1 rkl sokeria
3 tl paprikajauhetta
2 tlk tomaattimurskaa
1,5 kasvisliemikuutiota (en laittanut)

Valkokastike:

8 dl maitoa
150 g sulatejuustoa

lasagnelevyjä

Kaada soijarouheen päälle kuumaa vettä niin, että rouhe juuri ja juuri peittyy. Anna turvota pari minuuttia. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe, hienonnettu chili ja mausteet. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Anna kastikkeen hautua kannen alla hiljalleen vielä 5 minuuttia. Kaada maito paksupohjaiseen kattilaan ja pilko sekaan sulatejuusto. Keitä puoliteholla niin kauan, että juusto sulaa maidon sekaan. Lado voidellun uunivuoan pohjalle vuorotellen molempia kastikkeita ja lasagnelevyjä niin, että viimeiseksi pintaan jää reippaasti kastiketta. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla noin n.45 minuuttia. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!