perjantai 3. huhtikuuta 2015

Belgialaiset vohvelit


Latasin kännykkääni Blogger-mobiilisovelluksen, koska läppärin käyttö on nykyään aika hiljaisessa välivaiheessa. Kirjoitin herkullisen postauksen.. joka katosi .Voi ärsytys! Siispä läppäri auki ja hommiin. Kokeilen mobiilisovellusta uudestaan myöhemmin.

Kaverini hehkutti ostaneensa Lidlistä vohveliraudan, jossa on kolme erilaista paistolevyä. Yksi niistä paistaa belgialaisia vohveleita. Hmhp, meillä on tavallinenkin vohvelirauta kaapissa lähes käyttämättömänä, ajattelin, mutta pyysin kuitenkin Apukokkia tulemaan töistä Lidlin kautta. Ja jackpot, I'm in love! Yhtenä jos toisenakin ihanan löysänä viikonloppuaamuna olemme herkutelleet aamiaisella vohveleilla. Rapeiden herkkujen päälle on laitettu persikkaa, mustikkaa, puolukkaa, mansikkaa, mustaherukkaa, banaania ja reiluja ripauksia tomusokeria. Kermavaahto tai jäätelö sopisi extraherkkuhetkiin, minä sekoittelin juuri optimaalisen kastikkeen 10 % rasvaa sisältävästä turkkilaisesta jogurtista ja Flora Vanillasta. Makeaa, mutta ei liian. Tänään söimme aamupalalla paahtoleipää, mutta onhan tässä vielä monta pääsiäisen vapaa-aamua jäljellä. Iloista ja herkullista pääsiäistä kaikille!

Belgialaiset vohvelit, 8-10 kpl (ohje Heavenly bakings-blogista)

2 munaa
2 dl täysjyvävehnäjauhoja (voit käyttää myös pelkästään tavallisia vehnäjauhoja)
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 rkl sokeria
4 dl maitoa
(oma lisäys, sopivan iso loraus öljyä tai sulatettua voita)
 
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri, keltuaiset ja maito toisessa kulhossa ja sekoita tasaiseksi. Nostele taikinan joukkoon varovasti valkuaisvaahto, ja sekoita juuri ja juuri sekaisin. Anna taikinan oleskella hetken aikaa, ja paista vohveliraudalla.

6 kommenttia:

  1. Kiva, että vohvoliraudasta on ollut iloa ;)

    VastaaPoista
  2. Meillä oli aiemmin tuollanen vohvelirauta, mut tykkään nykyään enempi siitä perinteisestä raudasta. Töissä tuli muutaman kerran sitä perinteistä käytettyä ja tuossa enne joulua sellasen hankin kotiinki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelit on kyllä herkkua! Voisikin ehkä joskus kokeilla sitä perinteistä mallia taas.

      Poista
  3. Minäkin tilasin tuon vohveliraudan, mutta ei olla vielä koeajettu, rapeat vohvelit houkuttaa.
    Mukava oli törmätä joku aika sitten, toivottavasti toistekin ja paremmalla aikaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohveleihin jää kyllä koukkuun! Kuin myös oli mukava nähdä, ja varmasti vielä uudelleen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!