tiistai 21. heinäkuuta 2015

Helpot lohineliöt


Jälkeenpäin ajateltuna, olisin päässyt  helpommalla tyttöjen juhlien tarjoilujen suhteen, jos olisin pyöräyttänyt vaikka voileipäkakun. Mutta minkäs teet, ensin tykästyin ajatukseen suolaisista muffineista ja sen jälkeen näihin superhelppoihin ja herkullisiin lohineliöihin! Eli yksittäin tehdyillä suolapaloilla mentiin. Ja minähän nautin leipomisesta, tekemisestä ja väkertelystä! Nämä lohipalat olivat tosi hyviä ja saivat paljon kehuja. Tein paloista kahden haukun kokoisia, mutta kokoa on helppo muuttaa mielensä mukaiseksi. Ohje Valiolta.

Helpot lohineliöt, 24 kpl

3 kpl lehtitaikinalevyjä
1 muna
seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
200 g raputuorejuustoa
75 g kylmäsavulohta
1/4 tl rouhittua mustapippuria
0,5 rkl sitruunamehua
1/4 dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Kauli sulaneita taikinalevyjä hivenen isommaksi ja leikkaa ne kahdeksaan osaan. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200 asteessa n. 13 minuuttia tai kunnes palat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä. Valmista täyte sekoittamalla tuorejuuston joukkoon hienonnettu lohi, mustapippuri, sitruunamehu ja tilli. Halkaise taikinaneliöt ja täytä ne.

 

4 kommenttia:

  1. Nää on niin ihanan näköisiä, että voisin kauhoa niitä tästä ruudun läpi!

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvännäköisiä:) ainut vaan, että kalan ystävä en ole ollenkaan, mutta aattelin tuunailla vähän :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!