perjantai 24. heinäkuuta 2015

Mansikkajuustokakku



Raikkautta kakkutarjontaan toi tämä ihastuttavan tyttömäinen ja kesäinen mansikkajuustokakku. Mehevät mansikat koristivat kakun reunaa ja tuoreet marjat sekä valkosuklaa kruunasivat kakun pinnan. Kaunis ja herkullinen kakku, vaikka itse kehunkin! Tuoreet, ihanat, raikkaat marjat ovat omiaan juhlatarjottavien koristeluun näin kesäaikaan. Tämä näyttävä kakku on helppo ja nopea valmistaa. Koristelukin hoituu kuin itsestään!

Mansikkajuustokakku, 22 cm irtopohjavuoka

Pohja:

175 g kaurakeksejä
60 g voita

Täyte:

1 prk Valion mansikkarahkaa
2 dl mansikkasurvosta
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
0,25 dl tomusokeria

mansikoita vuoan reunalle
tuoreita marjoja ja valkosuklaata koristeluun

Soseuta mansikat. Hienonna kaurakeksit ja lisää keksimuruun sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksimuru vuokaan. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään mansikkarahka, tuorejuusto, mansikkasose ja vaahdotettu kuohukerma. Lisää tomusokeri ja tarkista makeus. Mansikkarahkan makeuden takia lisäsokeria ei tarvita niin paljon. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja nosta ne lasiin. Kuumenna niitä hetki mikrossa, kunnes sulavat. Sekoita lusikallien mansikkatäytettä liivatenesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste lopun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Aseta reunakalvo vuokaan. Halkaise mansikat ja asettele ne vuoan reunaan leikkauspinta reunakalvoa vasten. Kaada mansikkatäyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Poista reuna ja reunakalvo, siirrä kakku tarjoilualustalle ja koristele tuoreilla marjoilla sekä valkosuklaalla.


Huom! Tällä kertaa kokeilin käyttää vähemmä voita keksipohjassa. Pohja oli helpommin leikattava ja ja suuhun haarukoitava, joskin kakun siirtäminen tarjoilulautaselle oli hieman hankalampaa, kuin jos pohjassa olisi aiemmin käyttämäni määrä voita eli 80 g. Jätin keksimurun tällä kertaa myös vähän rouheamman kokoiseksi. Molemmat muutokset aiemmin tekemiini keksipohjiin olivat mielestäni hyviä.

Huom! Neljällä liivatelehdellä täytteestä tulee pehmeä ja moussemainen. Lisäämällä yhden liivatteen saa täytteeseen lisää jämäkkyyttä. Minun makuuni neljä liivatetta olivat riittävät.


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!