lauantai 18. heinäkuuta 2015

Nigellan Devil's Food Cake


Kahden tytön synttärit, siispä kaksi kakkua! En osannut päättää tekisinkö raikasta vai suklaista, päädyin tekemään molempia. Devil's Food Cake ohje on minulle entuudestaan tuttu, käytin sitä tässä vadelmaisessa suklaakakussa. Nyt päätin tehdä Nigellan kakun sellaisena kuin alkuperäinen ohje on. Voi hyvää päivää mikä suklainen herkkupläjäys kakusta tulikaan! Suklaata, suklaata. Suklaaholistin unelma. Tässä on kakun ohje Nigellan sivuilla. Ottamani kuvat ovat jääkaappikylmästä kakusta, huoneenlämmössä oltuaan suklaakuorrute pehmenee ja muuttuu kiiltävämmäksi. Otin kakun jääkaapista pöydälle kaksi tuntia ennen juhlia ja kakku ehti pehmetä juuri sopivaksi. Jättisuuret vadelmat kruunasivat supersuklaiset kakkupalat!


Devil's Food Cake by Nigella Lawson

50 g / n. 1 dl kaakaojauhetta
100 g / n. 2 dl tummaa muscovadosokeria
2½ dl vettä
125 g pehmeää voita
150 g / n. 1 3/4 dl sokeria
225 g / n. 3½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vanilja-aromia (2 tl vaniljasokeria)
2 kananmunaa
Kuorrutus:
125 ml vettä
30 g tummaa muscovadosokeria
175 g voita
300 g tummaa suklaata
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Nigella tekee oman kakkunsa kahdessa 20 cm vuoassa amerikkalaiseen tapaan, minä käytin Pentikin vuokaa jonka leveys on n. 22 cm. Irtopohjavuokaa en uskaltanut käyttää taikinan löydyyden vuoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa, laita sivuun. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin ja kaakaojauheen kanssa, laita sivuun. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min sähkövatkaimella. Lisää vanilja-aromi. Lisää yksi kananmuna ja heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten. Lisää myös toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti vatkaten samaan aikaan. Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista n. 12 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta valmis pohja leivinpaperin avulla pois vuoasta ja paista loput taikinasta samalla tavalla. Anna pohjien jäähtyä.

Kuorrutus kannattaa tehdä ennen kakkupohjien paistamista, sillä sen jähmettyminen sopivaksi ottaa oman aikansa. Laita paistinpannulle vesi, voi ja sokeri. Kun voi on sulanut ja seos kiehahtaa, ota pannu pois levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja heiluttele pannua niin, että suklaa peittyy. Laita pannu sivuun minuutiksi ja sekoittele sen jälkeen seos tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä 1-1,5 tuntia välillä sekoitellen, seos jäähtyy sopivaksi kakun pinnalle levitystä varten. Aseta toinen kakkupohja tarjoilulautaselle. Levitä 1/3 kakkupohjien väliin ja 2/3 kakun päälle. Nauti heti, tai muista ottaa jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!