lauantai 19. syyskuuta 2015

Raparperikakku


Kesän leipomuksia tämäkin. Intohimoni keksireunaisia kakkuja kohtaan johti kokeilemaan tätä ihastuttavaa raparperikakkua. Rapeat, makeat reunat ja pehmeä, täyteläinen sisus, kerrassaan herkullista! Kolmella keltuaisella täytteestä jäi hieman löysä, mutta silti haarukoitava. Seuraavalla kerralla laittaisin neljä keltuaista. Helppo ja taatusti herkullinen kakku, joka saa kondensoidusta maidosta makeutensa, lisäsokeria ei tarvita. Reseptin lähde Jauhoton taikina-blogi. Koristelin kakun Flora Vispillä ja tuoreilla mansikoilla, ja kaunis siitä mielestäni tulikin.

Helppo raparperikakku, ∅ 22 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

200 g digestive-keksejä
1 dl juoksevaa margariinia tai 1 dl sulaa voita

Täyte:

300 g raparperia
1 dl vettä
1 prk kondensoitua maitoa (sitä maitoa siis, ei kinuskia)
3 (4) keltuaista

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon rasva ja sekoita hyvin. Pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n. 3 cm korkealle). Laita raparperit ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Soseuta raparperit. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja keltuaiset, sekoita hyvin sekaisin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria (tämä kakku ei mielestäni lisäsokeria tarvitse). Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua 175 asteessa 20-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huonenlämmössä, sitten jääkaapissa. Tarjoa kakku kylmänä.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Noora! Tämä on kyllä superherkku ja superhelppo. Jos vaan raparperia pakkasesta löytyy niin leipomaan vaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!