tiistai 29. syyskuuta 2015

Marja-tuorejuustobrownie


Marjoja, tuorejuustoa, suklaata.. niistä ei voi syntyä kuin jotain superhyvää! Herkullista tämä Suklaapossun blogista löytämäni marjaisa tuorejuustobrownie olikin. Leivoin tämän kesällä piknikille mukaan. Sää oli suomalaiseen tapaan juuri silloin kolea, mutta eväät sitäkin makoisammat. Marja-tuorejuustobrownieiden lisäksi eväänä oli täytettyjä croissantteja, keksejä ja omenamehua.

Marja-tuorejuustobrownie, n. 20 x 30 cm vuoka

Pohja:

125 g tummaa suklaata (70 %) sulatettuna
200 g voita tai margariinia
1,5 dl tummaa ruokosokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 mm suolaa
100 g tummaa suklaata (50 %) rouhittuna

Tuorejuustopäällinen

200 g tuorejuustoa
1 muna
3 rkl tummaa ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

4 dl (pakaste)marjoja, laitoin mustaherukkaa ja vadelmaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata 125 g tummaa suklaata (70 %) ja voi kulhossa mikrossa, välillä sekoittaen. Lisää joukkoon ruokosokeri. Vatkaa sekaan munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita jauhoihin vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhot suklaaseokseen. Kääntele joukkoon lopuksi vielä rouhittu tumma suklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, ruokosokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos suklaataikinan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista uunin keskitasolla 25-35 minuuttia, kunnes piirakka vielä hieman hyllyy keskeltä, mutta on reunoilta kiinteä. Varo ylipaistamasta brownieta!


2 kommenttia:

  1. Tulipas ihana kesäfiilis tuosta marjaisasta palasta :) Tämä on minustakin todella ihanaa, makeaa suklaata ja raikkaita marjoja samassa paketissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat tosi hyviä, kiitoksia ohjeesta! :) Hassusti kännykällä katsottuna tuorejuustopinta näyttää ihan keltaiselta, höh!

      Poista

Kiitos kommentistasi!