sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Omenakorvapuustit


Halusin vielä tässä iltahommikseni blogata nämä vaatimattomasti sanoen maailman parhaat pullat. Kyllä vain, tulipa leivottua niin hitsin hyvää pullaa, että oli pakko laittaa loput pakastimeen, etten olisi syönyt liikaa. Pullaöverit tuli toki jo vedettyä, mutta silti olisin voinut syödä lisää! En ole ikinä leiponut yhtä meheviä, tahmeita ja herkullisia pullia. Ensimmäistä kertaa tein korvapuustit vuokaan, jolloin ne kypsyivät rinta rinnan ja suuresti himoitsemaani pullan pehmeää sisäosaa on erityisen runsaasti. Extraherkkuna laitoin puustirullan sisään kotimaisia omenoita pieninä kuutioina. Harvoin omakehu haisee niin kovasti kuin näitä pullia syödessäni. Alla olevasta ohjeesta tulee kaksi vuoallista herkkupullaa. Pullaisaa korvapuustipäivän iltaa kaikille!

Omenakorvapuustit vuoassa, 22 x 30 cm vuoka

0,5 l maitoa
1 pss kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 14 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Väliin:

100-150 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl fariinisokeria
2-3 rkl kanelia
n. 6 kotimaista omenaa pieninä kuutioina

Voiteluun:

1 muna

Koristeluun:

vettä
tomusokeria

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma, muna sekä kuivahiiva ja sekoita hyvin. Lisää jauhoja vähitellen, taikinan koostumusta seuraten. Jätä taikina tarpeeksi pehmeäksi, älä laita kaikkia jauhoja jos taikina näyttää sopivalta jo aiemmin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Kohota taikina hyvin peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa, esim. mikrossa (mikro ei päällä).

Voitele vuoka tai vuoraa se märällä leivinpaperilla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapallonen isoksi levyksi. Levitä taikinan pinnalle voita, fariinisokeria, kanelia ja pieniä omenakuutioita. Laita voita ja fariinisokeria tarpeeksi! Kääri levy rullalle ja leikkaa hieman vuoan reunaa matalammiksi paloiksi. Asettele palat leikkauspinta ylöspäin vuokaan, jätä palojen väliin kohoamisvaraa. Kohota puolisen tuntia. Paistaa 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen mutta sisus vielä ihanan mehevä. Anna jäähtyä ja koristele pullat tomusokerista ja vedestä tehdyllä tahnalla.


11 kommenttia:

  1. Koko päivän katsonut kuola valuen blogeista ihania korvapuustikuvia. Nyt harmittaa, etten itse leiponut niitä tänään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka päivä on hyvä päivä leipoa pullaa! :D vaikkei virallinen korvapuustipäivä olisikaan :)

      Poista
  2. Oi että miten herkullisen näköistä :) http://ppavee.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Oi että miten herkullisen näköistä :) http://ppavee.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. No kyllä näyttääkin hyvältä! ☺
    Vitsi kun sais vielä välitettyä näiden tuoksun myös blogin välityksellä.... ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Siitä vaan itsekin leipomaan, näitä pullia suosittelen kyllä :)

      Poista
  5. No jos maku yhtään korreloi näön kanssa... niin kyllä varmaan aika hyvältä maistuivat

    VastaaPoista
  6. Voi hyvänen aika kuinka herkullisen näköisiä pullia! :) Ja kyllä, tämä myyntipuhe vakuutti ainakin minut näiden puustien parhaudesta. Pakkohan näitä on kokeilla tänä syksynä. Minun on tehnyt jo viikkoja mieli leipoa pullaa, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. En ole mitenkään tavattoman ahkera pullanleipoja ja pullahimo saa yleensä kasvaa suureksi, ennen kuin todella ryhdyn toimeen... Voin sanoa että nyt ollaan lähellä!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en minäkään mikään pullanleipoja yleensä ole, korvapuustipäivä herätti pullahimot ja pakkohan se oli leipoa :D havittelin sellaisia oikein mehevän tahmaisia pullia, ja näissä ne ominaisuudet täyttyvät! Kerrohan sitten mitä tykkäsit jos kokeilet näitä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!