keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Ravintolapäivä: Valkosuklainen glögijuustokakku


Paljon olen kakkuja leiponut ja tämä on mielestäni ehdottomasti yksi parhaimman makuisista juustokakuista. Ja kauneimmista! Joulun aikaan tämä herkkukakku sopii ihanasti; tavallista keksipohjaa pehmeämpi pohja maistuu piparkakkutaikinalta, täytteenä on pehmoinen valkosuklaamousse ja tuhti punainen kiille on glögiä. Tiivistettä, ei valmista juomaa. Ravintolapäiväämme varten leivoin näitä kakkuja kaksi. Alla olevalla ohjeella kakusta tulee korkea ja muhkea. Leikkasin kakun 12 palaan, mutta jos tarjolla on muutakin, kakusta riittää ainakin 16 hengelle. Glögikakun idea on Maku-lehdestä.

Valkosuklainen glögijuustokakku, 24 cm irtopohjavuoka

Pohja:

175 g digestive-keksejä
50 g  voita
0,5 dl kahvia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
145 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Kiille:

4 dl glögitiivistettä
4-5 liivatelehteä

Hienonna pohjan keksit monitoimikoneessa. Sekoita keksimurun joukkoon sulatettu voi, kahvi sekä kaneli ja kardemumma. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa suklaasula ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tuorejuuston joukkoon. Nosta liivatteet lasiin ja lämmitä hetki mikrossa, niin että liivatteet sulavat. Nosta lusikallinen tuorejuustoseosta liivatenesteen joukkoon ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen valkosuklaatuorejuustoseokseen. Sekoita suklaatuorejuusto kuohukerman joukkoon. 

Aseta reunakalvo irtopohjavuoan reunoille, voit sipaista kalvon sisäreunaan öljyä, jotta kalvo irtoaa nätisti valmiista kakusta. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään.

Kun pohja on hyytynyt, lisää glögikiille. Laita liivatelehdet likoamaan ja kuumenna glögi kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja nosta ne glögiin, sekoita. Anna glögin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jäähtymistä voi nopeuttaa nostamalla kattilan jääkaappiin ja sekoittelemalla säännöllisesti. Kaada glögi varovasti kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjolle. Koristelin kakun toisesta leivonnaisesta yli jääneellä valkosuklaakermalla sekä tekemilläni valkosuklaakoristeilla ja pakastekuivatuilla marjoilla.

4 kommenttia:

  1. Tätä taidan testata jouluna! Ihanan näköinen!

    VastaaPoista
  2. Maistoimme tätä ihanuutta Ravintolapäivässä ja ihastuimme. Teen tätä joulunajan vieraillemme :)

    VastaaPoista
  3. Onpas nätti! Kiva kahvila teillä ollut. Ehkä minäkin joskus :D

    VastaaPoista
  4. Voi että tämä on kyllä kaunis kakku, kauneimpia ja jouluisimpia juustokakkuja joita olen nähnyt!
    Täydellinen väri tuossa kiilteessä. Tein itsekin viime jouluna glögijuustokakun, mutta tein sen virheen, että tein kiilteen laimennetusta valmisglögistä. Kiilteestä tuli tosi pliisun näköinen ja täyte näkyi läpi... Yritin sitten paikkailla tuota pikku mokaa murskatuilla piparkakuilla ja suklaakonvehdeilla.:D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!