maanantai 29. helmikuuta 2016

Kinuski-punaherukkajuustokakku


Kuudes hääpäivämme, sokerihääpäivä, oli viikonloppuna ♥ Sen kunniaksi leivoin tämän kinuski-punaherukkajuustokakun, johon halusin ihanan täyteläisen suklaaganashen kuorrutteeksi. Kakku oli parhaimmillaan oltuaan kaksi päivää jääkaapissa, maku olisi varmasti vaan parantunut jos olisi saanut olla vielä kolmannenkin, mutta syötyähän se tuli! Pohjaan laitoin sekä kaura-että Digestive-keksejä, ja kinuskin makeutta taittamaan rouhin joukkoon suolapähkinöitä. Ne eivät juuri pohjassa maistuneet. Kokeilin myös laittaa pohjan keksimurun joukkoon maitoa, ja voita vain vähän. Pohjasta tuli pehmeämpi, mutta ei lainkaan huono! Tumma väri tuli ripauksesta kaakaojauhetta. Kakun maut olivat aika miedot; kondensoidusta maidosta keittämääni kinuskia olisi kinuskitäytteessä voinut olla enemmän, kuten myös punaherukoita, mutta hyvältä kakku maistui!

Kinuski-punaherukkajuustokakku, 16 cm irtopohjavuoka

Pohja

80 g kaurakeksejä
0,5 rkl kaakaojauhetta
0,25 dl voisulaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl suolapähkinöitä rouhittuna

Kinuskitäyte

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1,25 dl Flora Vispiä
2,5 liivatelehteä
0,5 prk kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia

Punaherukkatäyte

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1,25 dl Flora Vispiä
2,5 liivatelehteä
1,5 dl punaherukoita soseutettuna
1 dl kokonaisia punaherukoita
1 rkl sokeria

Suklaaganashe

100 g tummaa suklaata (80 g olisi voinut riittää..)
0,8 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna keksit ja sekoita keksimurun joukkoon kaakaojauhe, voisula, maito ja suolapähkinärouhe. Pohjamassa on tahmeaa, taputtele muruseos leivinpaperin päälle lusikkaa apuna käyttäen. Laita pohja jääkaappiin. Vaahdota Flora Vispi ja jaa vaahto kahteen kulhoon. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita toiseen osaan vispivaahtoa kondensoitu maitokinuski ja tuorejuusto. Nosta liivatteet lasiin ja lämmitä hetki mikrossa, niin että ne sulavat. Nosta lusikallinen kinuskimassaa liivatenesteen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskimassan joukkoon. Jos käytät reunakalvoa, aseta se irtopohjavuokaan ja voitele kevyesti rypsiöljyllä. Kaada kinuskitäyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin.

Sekoita toiseen osaan vispivaahtoa punaherukkasose, tuorejuusto ja sokeri. Lisää myös tähän massaan liivatteet. Sekoita lopuksi joukkoon myös kokonaiset punaherukat. Kaada herukkatäyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Suklaaganashea varten kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa hetken aikaa itsekseen, ja sekoittele sitten varovasti massa tasaiseksi. Lisää voi sekoitellen ja anna suklaaganashen jäähtyä hetken. Kaada se sitten kakun päälle ja valuttele pitkin reunoja. Koristele kermapursotuksilla, suklaarouheella, puneherkoilla ja suolapähkinöillä.


9 kommenttia:

  1. Onnea hääpäivän johdosta! Meillä taitaa olla sama päivä ja vuosikin :) Herkullisen näköinen kakku.

    VastaaPoista
  2. Onnea hääpäivän johdosta! Meillä taitaa olla sama päivä ja vuosikin :) Herkullisen näköinen kakku.

    VastaaPoista
  3. Onnea hääpäivän johdosta! Mä oon lukenu tässä parissa illassa sun blogin läpi ja pakko sanoa, että oot kyllä todella taitava! :) Onko sulla alan koulutusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi, kiitos kommentistasi! Päivän piristys :) olen ensimmäiseltä ammatiltani keittiöapulainen ja toiselta lähihoitaja, mutta päivääkään varsinaista keittiötyötä en ole tehnyt (ellei vuotta mäkkärissä lasketa). Mitä kakkuihin, muihin leivonnaisiin ja koristeluihin tulee, olen niiden suhteen itseoppinut kotileipuri :)

      Poista
  4. Myöhästyneet onnittelut hääpäivän johdosta.:) Tosi syötävän suloinen kakku, jälleen kerran!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Heidi! :) Juustokakkujen suhteen mulla uusia ideoita riittää, lempileivonnaiseni ;)

      Poista
  5. Onpa mielettömän kaunis kakku!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!