keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Helppo lohipiirakka


Kesä, kärpäset ja hyttyset tulivat ja kesäkuukaudet menevät vauhdilla! Hups vaan ja nyt mennäänkin jo heinäkuussa. Blogi on ollut kesälomalla, itse olen ottanut kesän lähinnä laiskottelun ja sarjojen katsomisen kannalta, läppärin kantta en ole montaakaan kertaa avannut. Kamerat, järkkäri ja kännykän, ovat kyllä napsineet monen monta otosta kesän ajan leipomuksista ja ruoista, ja Inkiväärihillon Instagram on edelleen aktiivinen näin kesälläkin! Blogin sivussa oleva Instagram-sneak peek ei jostain syystä toimi täysin reaaliaikaisesti, täytyy selvittää asiaa.. Inkiväärihillon instatili on tässä, naps!

Tässäpä blogitauon katkaisuksi täysin tuore leipomus, jota vielä jääkaapissa onkin. Helpon lohipiirakan ohjeen löysin Soppa365-sivuilta, alkuperäinen ohje Kodin Kuvalehden. Tämä piirakka maistui kaikille, kotiväelle ja vieraille, mummolle ja ukille kiitos käynnistä!. Sopiva suolakin, yleensä olen aika arka suolan heittäjä. Pohja oli mielestäni hieman paksu, vaikka teinkin piirakan reseptissä olevaa vuokaa suurempaan vuokaan, seuraavalla kerralla tekisin pohjan 1/3 pienemmällä ohjeella. Alla alkuperäinen ohje, suluissa tekemäni muutokset. Helppo ja herkullinen lohipiirakka, kypsän piirakan päälle laitettavat herkut tekevät tästä entistä ruokaisamman. Suosittelen!

Helppo lohipiirakka, 22 cm vuokaan (käytin 24 cm irtopohjavuokaa)

Pohja

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 suolaa
50 g sulatettua voita
2 dl maitoa

Täyte

1 prk (200 g) raejuustoa
1 prk (120 g) smetanaa
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna (laitoin enemmän)
0,5 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
300 g lämminsavulohta (laitoin 150 g kylmäsavulohta, riitti oikein hyvin)

Koristeeksi

3 keitettyä munaa
puolikas punasipuli
tuoretta tilliä rouhittua mustapippuria

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Kaada taikina voideltuun vuokaan (voit laittaa leivinpaperin irtopohjavuoan pohjalle) ja taputtele jauhoitetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita raejuusto, smetana, muna, sitruunamehu, tilli, suola, pippuri ja hienonnettu lohi keskenään ja kaada seos piirakkapohjalle. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt. Koristele piirakka kananmunaviipaleilla, punasipulisilpulla ja tillillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!