Kävimme juhannuksena naapureillamme grillaamassa herkut burgerit lisukkeineen, ja minä leivoin jälkiruokaviemiseksi tämän ihanan juustokakun. Raparperin ja mansikka, raparperi ja kardemumma, mansikka ja valkosuklaa.. tässä kakussa on kaikki ihanat makuyhdistelmät. Satuin löytämään tieni itselleni uuteen upeaan blogiin, josta tämän suussa sulavan ihanan kakun idean resepteineen löysin. Käykää ihmeessä kurkkaamassa Kulinaari-blogi, upeita kakkuja muista herkuista puhumattakaan! Muokkasin reseptiä hieman. Kakun leipominen kannattaa aloittaa raparperihillon keitosta, joka tapahtuukin käden käänteessä. Halusin nostaa kakun keksireunaa hieman pohjaa korkeammalle, joten taputtelin sitä myös vuoan reunoille.
Valkosuklaajuustokakku mansikoilla ja raparperihillolla, 22 cm irtopohjavuoka
Pohja
120 g Digestive-keksejä
90 g voita
Täyte
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tomusokeria
100 g valkosuklaata
Raparperihillo
500 g raparperia
0,25 dl vettä
2 dl hillosokeria
ripaus kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
mansikoita
ketunleipiä
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja laita reunakalvot vuoan reunoille. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja vatkaa sula suklaa tuorejuuston joukkoon, lisää sokerit. Nosta liivatteet vedestä lasiin ja sulata ne mikrossa. Valuta liivateneste ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon lopuksi vispivaahto. Kaada puolet massasta vuokaan. Levitä täytteen päälle reilusti raparperihilloa, jätä pari-kolme senttiä tyhjää tilaa kakun reunoille, jotta hillo ei pursua kakun välistä ulos. Kaada loppu täyte hillon päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla ja ketunleivillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!