torstai 24. marraskuuta 2016

Paistettu valkosuklaajuustokakku


Isänpäiväksi isi sai eteensä kolme kakkuvaihtoehtoa joista valita mieluisimman. Ensimmäisessä oli mustikkaa ja suklaata, toisessa oli hallitsevana makuna kahvi ja kolmas oli paistettu valkosuklaajuustokakku. Valkosuklaan suurena ystävänä hän valitsi tämän kakun ja kaksi muuta jäi kirjanmerkkeihin odottamaan seuraavaa juhlapäivää. Tai ihan vaan sitä päivää kun alkaa kakuttaa!

Tämä juustokakku on paistettu, ja siinä on Oreo-pohja ja pinnalla ihana Omar-kinuski. Makuyhdistelmä on tuhti ja makea. Tarkoitukseni oli laittaa juustokakkumassan sekaan kokonaisia vadelmia ennen paistamista, mutta ne unohtuivat. Laitoin sitten valmiin kakun päälle kasan ihanan kirpeitä vadelmia ja ne sopivat tähän kakkuun loistavasti.

Paistettu valkosuklaajuustokakku Oreo-pohjalla ja Omar-kinuskilla, 20 cm irtopohjavuoka 

Pohja

24 Oreo-keksiä (tai muita vastaavia tummia täytekeksejä)
60 g voita

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
puolikkaan sitruunan mehu
150 g ranskankermaa
145 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

1 dl kuohukermaa
150 g Omar-karkkeja
1-2 tl sormisuolaa

Koristeeksi

vadelmia
sormisuolaa

Valmista pohja. Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele seos 20 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa tuorejuusto ja munat tasaiseksi massaksi. Lisää ranskankerma, sulatettu valkosuklaa, vaniljasokeri ja sitruunan mehu. Vatkaa tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Paista 150 asteessa n. 35-45 minuuttia. Sammuta uuni, avaa luukku hetkeksi ja anna kakun tekeytyä jälkilämmöllä vielä n. 10 minuuttia. Kakku saa tutista kevyesti uunista otettaessa. (Paistoin kakkua 35 minuuttia ja annoin olla jälkilämmössä 10 minuuttia, tämä oli meidän uunillamme sopiva paistoaika).

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuorrutteen valmistamista. Laita kattilaan kerma ja paloitellut Omarit. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes karamellit sulavat. Lisää vielä suola ja sekoita kinuski tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja kaada vielä lämmin kuorrute kakun päälle. Anna kakun tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Nosta kakku huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele kokonaisilla vadelmilla.



1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!