perjantai 2. heinäkuuta 2010

Keventäjän raparperipiirakka


Juhannuksena poimitut raparperit kummittelivat jääkaapissa ja suorastaan huusivat tekemään itsestään piirakan, joten eikös siitä googlettelemaan ja löytyi kuin löytyikin astetta kevyempi versio rapsupiirakasta jota syötiin hyvällä omallatunnolla :) Alkuperäisessä ohjeessa mausteena oli kardemumma, meiltä se oli päässyt loppumaan joten korvasin sen kanelilla ja lempimausteellani inkiväärillä, oikein oli makoisaa. Tätä voisi kokeilla muillakin täytteillä, omenasta tulisi varmasti hyvää. Myös päärynät saattaisivat käydä.

Alkuperäinen ohje Keventäjistä, itse tein pienillä muutoksilla.

0,5 l raparperinpaloja
0,5 dl sokeria
2 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl juoksevaa margariinia
2,5 dl sämpyläjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä

Tarvitaan kolme kulhoa. Sekoita keskenään raparperi ja sokeri, maito ja rasva, sekä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja mausteet. Yhdistä kuivat aineet maitorasva-seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Minä käytin irtopohjavuokaa jonka pohjan vuorasin leivinpaperilla ja reunat voitelin varmuuden vuoksi juoksevala margariinilla. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperinpalat. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Tupsuttelin päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!