perjantai 23. heinäkuuta 2010

Marsin ja Venuksen pizzaa


Yleensä kun teen pizzaa tykkään käyttää kaupan pakastepizzapohjia koska niistä tulee ohuita ja rapsakoita pizzoja, itsetehty taikina on tähän asti muistuttanut lähinnä tuplapannupizzaa. Nyt kokeilin itse ohuen pizzapohjan tekoa ja sepäs onnistuikin hyvin, jatkossa teen siis tällä ohjeella:

2 dl vettä
0,5 pss kuivahiivaa
3,5 dl vehnä/sämpyläjauhoja
0,5 dl ruisleseitä
loraus juoksevaa margariinia

Kuivahiivaa käytettäessä tulee veden olla hiukan kädenlämpöistä lämpimämpää. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää jauhot ja ruisleseet veteen. Alusta taikinaa hetki ja lisää lopussa öljy, taikina jää löysäksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Kumoa kohonnut taikina pöydälle leivinpaperin päälle ja kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta/vedä leivinpaperi pellille. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Vain kokeneille lihansyöjille: Marsin pizza

salamisuikaleita
tonnikalaa
sinihomejuustoa
emmental-juustoraastetta
ripsahdus mustapippuria ja kuivattua basilikaa

Terveysvaikutteisemman pizzan puolesta: Venuksen pizza

tuoreita herkkusieniä
punaista paprikaa
kevätsipulia
valkosipulia
emmental-juustoraastetta
ripsahdus mustapippuria ja kuivattua basilikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!