perjantai 23. heinäkuuta 2010
Marsin ja Venuksen pizzaa
Yleensä kun teen pizzaa tykkään käyttää kaupan pakastepizzapohjia koska niistä tulee ohuita ja rapsakoita pizzoja, itsetehty taikina on tähän asti muistuttanut lähinnä tuplapannupizzaa. Nyt kokeilin itse ohuen pizzapohjan tekoa ja sepäs onnistuikin hyvin, jatkossa teen siis tällä ohjeella:
2 dl vettä
0,5 pss kuivahiivaa
3,5 dl vehnä/sämpyläjauhoja
0,5 dl ruisleseitä
loraus juoksevaa margariinia
Kuivahiivaa käytettäessä tulee veden olla hiukan kädenlämpöistä lämpimämpää. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää jauhot ja ruisleseet veteen. Alusta taikinaa hetki ja lisää lopussa öljy, taikina jää löysäksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Kumoa kohonnut taikina pöydälle leivinpaperin päälle ja kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta/vedä leivinpaperi pellille. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Vain kokeneille lihansyöjille: Marsin pizza
salamisuikaleita
tonnikalaa
sinihomejuustoa
emmental-juustoraastetta
ripsahdus mustapippuria ja kuivattua basilikaa
Terveysvaikutteisemman pizzan puolesta: Venuksen pizza
tuoreita herkkusieniä
punaista paprikaa
kevätsipulia
valkosipulia
emmental-juustoraastetta
ripsahdus mustapippuria ja kuivattua basilikaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!