lauantai 9. lokakuuta 2010

Valkosuklaakiisseli ja mustikkasose

Tämä oli kertakaikkiaan herkullista. Valkosuklaa + mustikka = ihanat yhdessä. Ohjeesta tulee kaksi jälkiruokakupillista ja pienen pienet santsit molemmille.

5 dl kevytmaitoa
2,5 rkl maizena maissijauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
100 g valkosuklaata

Kaada maito kattilaan ja sekoita sekaan maissijauhot ja sokerit. Kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, sekoittele niin että suklaa sulaa. Kaada tarjoiluastioihin ja jäähdytä.

Mustikkasose

1 dl mustikkaa
1 dl vettä
1 rkl sokeria

Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella, kaada jäähtyneen valkosuklaakiisselin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!