torstai 4. marraskuuta 2010

Mango-suklaatäytekakku

Suklaan ja mangon ihana liitto tuli todistetuksi jo tässä jälkiruoassa, joten päätin käyttää samoja mousseja myös syntymäpäiväkakussani. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa täytteen hyydyttämistä liivatteella, onnistuneesti.

sienikakkupohja

5 munaa
saman tilavuuden verran sokeria
saman tilavuuden verran vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl kiehuvaa vettä

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Keitä 0,5 dl vettä ja lisää se pienissä erissä vaahtoon kokoajan sähkövatkaimella voimakkaasti sekoittaen. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Suklaa-mangotäyte

2 pussia Blå Band mango-passionmoussea
2 pussia Blå Band suklaamoussea
3+3 liivatelehteä
3 rkl mangopurkin lientä
3 rkl maitoa

Valmista mousset ohjeen mukaan. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna maito kiehuvaksi ja liota liivatelehdet nesteeseen. Sekoita joukkoon pari lusikallista valmista moussea jotta liivateneste jäähtyy, kaada sitten liivateneste suklaamoussen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Tee sama mangomousselle (3 liivatelehteä, 3 rkl mangopurkin lientä..). Leikkaa kakku kolmeen osaan. Täytä kakku irtopohjavuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Mangopäällys
1 prk mangoviipaleita sokeriliemessä
4 liivatelehteä
3 rkl mangopurkin lientä

Soseuta mangot. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna mangopurkin liemi kiehuvaksi ja liota liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Kaada soseutetun mangon joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada päällys kakun päälle ja anna hyytyä.

Suklaakoriste

Ensikertalaisena en uskaltanut tehdä kovin ohuita kuvioita suklaalla, vaan otin varman päälle ja tein paksumpaa kuvioita jolloin koriste oli helpompi siirtää leivinpaperilta kakun päälle. Suklaakoristeeseen käytin sulatettua Fazerin tummaa block-leivontasuklaata ja pursotinpusseja joihin leikkasin sopivankokoisen reiän päähän. Pursotin kuvioita leivinpaperille, jäähdytys jääkapissa ja siirto varovaisesti kakun päälle. Reunoilla Flora Vispiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!