tiistai 30. marraskuuta 2010

Persimoni

Taannoisesta ananaskirsikkakokeilustani (vaikken niistä pitänytkään) innostuneena lankesin jälleen kaupassa ostamaan jotain mitä en ole ennen syönyt.

Kasvumaastaan riippuen kyseessä on persimoni/kaki/sharon- hedelmä. Tämä yksilö on espanjalainen, siispä persimoni. Israelissa nimi on sharon, japanissa kaki. Maultaan persimoni muistutti päärynän, omenan ja persikan yhdistelmää. Varsin mehukas ja hyvänmakuinen!

"Kaki, persimoni ja sharon nautitaan useimmiten sellaisenaan. Kakin hedelmäliha on niin pehmeää, ettei sitä voi leikata lohkoiksi. Sen voi kuitenkin soseuttaa vaikkapa jälkiruokien kastikkeeksi. Kovempi sharon käy hedelmäsalaatteihin appelsiinin ja banaanin seuraksi, leivonnaisiin ja kylmän lihan lisäkkeeksi. Se maustaa mainiosti myös juusto- tai kinkkusalaatin. Soseena kaki sopii esim. vauvan ruuaksi, jälkiruokien kastikkeeksi, leivonnaisten täytteeksi ja paahtoleivän päälle. Hedelmä säilytetään kylmässä, mielellään jopa +1 - +2 asteessa. Kakihedelmä on arka etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaati etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä." www.kasvikset.fi

Katselin kaupassa jo tuoreita taateleitakin, saanee Uusia makuja- aihepiiri lisää postauksia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!