sunnuntai 27. helmikuuta 2011

1-vuotishääpäiväateria: Vuohenjuusto-aprikoositäytteiset possurullat, paahdettuja kasviksia ja valkosipulikukkia

Tänä viikonloppuna olemme juhlistaneet ensimmäistä hääpäiväämme! Ruoka on arkisinkin olennainen osa eloamme, miksi syödä mitä sattuu kun voi syödä hyvin ja kokeilla uusia reseptejä! Sitä suuremmalla syyllä viikonloppusin, ja varsinkin tällaisena juhlaviikonloppuna, kruunaa kaiken tarkoin harkittu ja rakkaudella valmistettu ateria. Tämän porsaanliharuoan kanssa maistui hyvin voimakasarominen uusi-seelantilainen Spy Valley Gewürztraminer- valkoviini. Hyvää hääpäivää armas apukokkini! <3

Täytetyt possurullat

4 porsaanfileetä, marinoitua tai marinoimatonta
12 kuivattua aprikoosia
70 g vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria

Pyyhi fileistä ylimääräinen marinadi ja nuiji fileet ohuemmiksi leivinpaperin välissä. Paremman välineen puuttuessa puikulakaulin toimi vähän tarkoitukseen loistavasti. Käytä kolme kuivattua aprikoosia per file, halutessasi hienonna ne. Levitä aprikoosit ja 1,5 siivua vuohenjuustoa fileen päälle, kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla tai lyhennetyillä grillitikuilla. Paista rulliin kauttaaltaan kaunis ruskea pinta pannulla, kypsennä sen jälkeen 200 asteessa 15 minuuttia.



Paahdetut kasvikset

2 porkkanaa
0,5 kesäkurpitsaa
1 punasipuli
1 pieni bataatti
öljyä
suolaa
mustapippuria
timjamia

Kuori ja paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Sekoita kasviksiin öljy sekä mausteet ja paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Valkosipulikukat eli kokonaisena paahdetut valkosipulit

1 kokonainen valkosipuli per syöjä
öljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa valkosipuleista "kansi" pois. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria, sekä valuta loraus öljyä. Paahda 200 asteessa 50 minuuttia - 1 tunti. Pidä puolet ajasta foliota valkosipuloiden päällä, kypsytyksen loppuvaiheessa ota folio pois jotta valkosipulit saavat hieman väriä.

Koko aterian valmistaminen onnistuu samalla kertaa kun ottaa huomioon ruokien kypsennysajat.

365 päivää sitten näitä kukkia oli hääkimpussani <3

5 kommenttia:

  1. Hyvää hääpäivää rakas vaimoni! <3

    VastaaPoista
  2. Mitäs me yksveet <3 Toivottavasti tota paremman ruoan puutteessa söi... ;) Kohta sitten oikeasti muiden maiden murkinaa!

    VastaaPoista
  3. Jee! Onnea! Meillä oli yksivuotiset viime kesänä, mutta syöpöttely hoidettiin sillon ravintolassa. Täytetty possu vaikuttaa superhyvältä, kyllä siellä on miehellä kissanpäivät ü

    VastaaPoista
  4. Katjuzqa, ravintolassakin on tosi kivaa mutta mä olen niin intoutunut ruoanlaittaja nykyään ettei tule juuri ulkona syötyä :D ja täytyyhän mies ruoissa pitää ;)

    Anoppi, niinpäs teki!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!