perjantai 17. kesäkuuta 2011

Savukinkkuspagetti


Tämä savukinkkuspagetti tässä tunnettiin eilisiltana klo 16.30 nimellä minestronekeitto. Kun kolmisen tuntia myöhemmin palasimme jalkapallosta / kirjanlukuhetkeltä järven rannalla, oli vastassa muheva pataruoka joka esitteli itsenä savukinkkuspagetiksi. Teimme lähempää tuttavuutta, totesimme uuden tuttavuuden haarukalla nautittavaksi ja niin sai rakas lapsi uuden nimen.

1 sipuli
1 pss keittokasviksia (pakaste)
230 g savukinkkukuutioita
1 tl ruokaöljyä
2 tl paprikajauhetta
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2-4 rkl tomaattipyrettä
100 g saunapalvikinkkua
2 dl rakettispagettia tai pitkää spagettia pätkittynä
timjamia
suolaa ja pippuria myllystä


Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa. Ripottele joukkoon paprikajauhe. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio ja tomaattipyre. Lisää myös keittokasvikset, savukinkkukuutiot ja spagetti. Anna kypsyä kannen alla 10-15 minuuttia. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Huom! Laita nestettä 1 litra ja savukinkkuspagetti muuttuu minestronekeitoksi.


Minun keittoni ovat melko ruokaisia.

2 kommenttia:

  1. Mulle käy myös aina samalla tavalla keittojen kanssa joissa on spagettiä/riisiä/makaronia, kumma juttu sanon minä :D

    VastaaPoista
  2. Jos ei sitä syö heti ehtii se makaroni tms. turvota ihan järkyttäviin mittasuhteisiin :D olipa hyvää pataa silti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!