sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Chili-mangokana


3-4 broilerin fileetä
2 dl ruokakermaa
130 g mangoa soseena
1 porkkana
1 tuore chili
sipulia / kevätsipulia
1 tl jauhettua korianteria
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 tl inkivääritahnaa
hyppysellinen kardemummaa
2 maustemitallista juustokuminaa
oliiviöljyä

Hienonna kevätsipuli, porkkana ja chili josta on siemenet poistettu (extra hothotin aikaan saamiseksi rohkeamieliset käyttää chilin siemenineen). Paloittele kanat sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja laita pannulle kanat, porkkanat, sipulit ja chili. Paista käännellen kunnes kanat saavat väriä. Mausta ruoka korianterilla, suolalla, mustapippurilla, kardemummalla ja juustokuminalla. Kaada sekaan ruokakerma ja soseutettu mango. Anna kastikeen kiehua kannen alla n. 10 minuuttia. Jos kastike näyttää liian löysältä, voi sekaan lisätä varovasti ripotellen pari teelusikallista maissitärkkelystä. Tarjoa esim. tumman riisin kanssa.

Terveisiä keittiöstä: seuraavalla kerralla todella jätän chiliin siemenet, ainakin puolet niistä. Jäimme siis kaipaamaan extra hothot-efektiä.

2 kommenttia:

  1. Siemenistä ei niin väliä, mutta siemenkiinnikkeet (ne valkoiset "heltat") ovat kaikkein kapsaisiinipitoisimpia osia chilipalossa. Tulisempien chilien kanssa puljatessa kannattaa muistaa tämä.

    VastaaPoista
  2. Yllätyin ihan miten mieto chili oli kun siitä poisti juurikin nämä osat. On ollut jännä seurata miten eri tv-kokit käyttävät chiliä eri tavalla; juuri tänään Jamie Oliver suositteli nimenomaan poistamaan em. osaset kun taas Sikke Sumari rouhensi chilin siemenineen päivineen ruokaansa.

    Ja ihan peruschilinkäyttäjä olen, vaikka niitä niin monenmoisia onkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!