keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kardemumma-ruisvohvelit


Oi jestas nämä olivat hyviä! Ja jopa astetta terveellisempiä ruisjauhojen ansiosta. Kardemumma antaa ihanan maun melkein mihin tahansa leivonnaiseen. Rukiisten vohvelien ohje on Ohukainen ja paksukainen- kirjasta, kardemumman lisäys oli oma nerokas keksintöni. Lisäksi vaniljajäätelöä ja Tallinnasta tuotua luumuhilloa (jopa ei ollut yhtään niin ällömakeaa kuin suomalaiset hillot).

12 vohvelia

4 munaa
7 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
4 rkl juoksevaa margariinia
(2 tl vaniljasokeria, oma lisäykseni)

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada sekaan loput maidosta sekä suola ja margariini (ja vaniljasokeri). Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja paista vohveliraudalla kauniin ruskeita voffeleita.

3 kommenttia:

  1. Namiiiih! :p -Marjo-

    VastaaPoista
  2. Nämä on pakko laittaa loputtoman testilistan jatkoksi. Tähän vielä joku hyvä itsekeitetty hillo... Naa-ams!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!