keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Katkarapu-simpukkapasta


Ennen tätä pastaa olin syönyt simpukoita tasan kahdesti elämässäni. Ensimmäinen kerta oli pizzassa yli kymmenen vuotta sitten Kouvolalaisessa ravintolassa, jonka jälkeen minulle tuli paha oli. Tämän tapauksen takia meni yli vuosikymmen kun taas kohtasin simpukat lautasellani. Se päivä koitti viime viikolla, kun söimme laivalla lohta ja valkoviini-simpukkakastiketta. Jälleennäkeminen oli sen verran positiivinen kokemus, että kyseiset merenelävät päätyivät peräti erään päivän lounaan pääraaka-aineeksi. Oikein maukkaalla menestyksellä!

7 kerää fettucine-pastaa
180 g katkarapuja
120 g eli 1 prk simpukoita
1 kevätsipuli varsineen
0,5 tl valkopippuria
2 tl kuivattua tilliä
2 tl sitruunamehua
1 tl sitruunapippuria
200 g valkosipuli ja yrtit-tuorejuustoa
(1 dl ruokakermaa)
öljyä

Laita pasta kiehumaan, hienonna kevätsipuli. Sulata katkaravut ja valuta simpukoista neste pois. Laita kuumalle pannulle loraus öljyä ja kevätsipulit. Kuullota sitä hetki ja lisää joukkoon tuorejuusto, anna sen sulaa. Lisää katkaravut ja simpukat, mausteet ja sitruunamehu. Sekoita kastike tasaiseksi. Valuta al denteksi keitetty pasta ja kaada kastikkeen joukkoon, sekoita. Pelkkää tuorejuustoa käyttäen pastasta tuli aika jähmeää, lisäämällä desin esim. ruokakermaa pastaan saa lisää kosteutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!