sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Miniloma Tallinnassa


Vietimme keväällä viikon Kanarialla, ja kesän matkaksi päätimme muutaman päivän piipahduksen Tallinnassa. Minulla kun oli aukko sivistyksessä enkä ollut siellä ennen käynyt! Ensin vietimme muutaman päivän ystäväni luona Helsingissä josta matka jatkui Tallinnaan. Yllätyin Tallinnasta positiivisesti, suotta kaupungilla on suomalaisten keskuudessa maine vain helppona alkoholinhakupaikkana. Me nautimme ihanassa säässä vanhasta kaupungista, kauniista rakennuksista ja historian lehtien havinasta. Ruoalla oli jälleen tärkeä rooli matkallamme, ja kulinaristiset nautinnot olivatkin huippuluokkaa.







Matkamme parhaaksi ruokapaikaksi osoittautui suuresti suositeltu ravintola Von Krahli Aed. Paikka todellakin oli hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä, ruoka ja tunnelma loistavaa. Tästä jäi kaikin puolin hyvä maku suuhun! Taitaa netin tietojen mukaan tarjota ekologisesti valmisttua ruokaa, plussaa siitäkin. Niin ja taustamusiikista!


Alkuruoaksi söimme gratinoitua vuohenjuustoa mansikka-raparperikastikkeella.


Pääruoaksi nautimme miedolla lämmöllä valmistettua naudan sisäfilettä, kukkakaalisosetta, katajanmarjamarmeladia ja punaviinikastiketta. Valkoviininä Chileläinen Veo Grande 2010.


Suklaan ystävänä jälkiruoka oli viedä kielen mennessään; tummasuklaakakkua, kuumaa kirsikkahilloa ja rakuunajäätelöä.

Erityismaininnan ansaitsee myös Viru-keskuksen kahvila Viru Magic Cafe.


Kana- ja tonnikalatortillat sekä musta ploomid tort, luumukakku. Voisin matkustaa jo pelkästään tämän kakun takia uudestaan Tallinnaan!


Apukokki lienee tyytyväinen siitä että shoppailuni kohdistuvat tätänykyä melkein kokonaan ruokaa ja elintarvikkeita myyviin kauppoihin. Siispä Viron makuja päätyi matkalaukkuun melkoinen määrä..


Kirsikka- ja luumuhilloa, vadelma-auringonkukansiemenkaurakeksejä, kvintti-kurpitsalastuja, tyrnijauhetta, mustikkajauhetta, ruusuvettä, chili- ja basilikaöljyä, mustapippuri- ja mantelisuklaata, piparminttuteetä ja inkivääri-valkosipuli-chilikastiketta. Erityisen iloinen olen kvintti-kurpitsalastuista (aion laittaa niitä itsetehtyyn mysliin ja napostella sellaisenaan) ja lakka-sekä mustikkajauheista (puuroon, mysliin, viiliin, jogurttiin, leivontaan), ovat erään luomukaupan löytöjä.



Minä täällä hei!

5 kommenttia:

  1. Meni tein reissu näköjää paremmi ko miu viimesin Tallinnan reissu :D. -Marjo-

    VastaaPoista
  2. Kohupiim on ehkä paras tuote, mihin olen Virossa törmännyt! En tiedä, oletko maistanut, mutta jos vähääkään tykkää rahkasta tai muista maitotuotteista, on se aivan loistavaa herkkua marjojen ja/tai myslin kanssa ja varmaan sopii myös monenmoiseen ruoanlaittoon. Suosittelen!
    Ja ihania kuvia reissusta! (:

    VastaaPoista
  3. Eipä tullut kohupiimiä maistettua, tarkoittanee ilmeisesti (maito)rahkaa? Täytyypä seuraavalla Viron reissulla muistaa tämä! :)

    VastaaPoista
  4. Upeita kuvia, ja hyvä että ravintola miellytti. :)

    VastaaPoista
  5. Hei! Suosittelen, että kun tulet seuraavalla kerralla Viroon, niin käy myös Solaris kauppakeskuksessa (Estonia oopperiteatterin edessä) ravintolassa "Komeet". Se on hyvin suosittu ja joskus on myös pieni jono, mutta kannattaa mennää (ruokalistan löydät täältä: http://www.kohvikkomeet.ee/menu/). Lempiruokani siellä on Vuohen justo salaatti (Goat`s Cheese Salad ...). Mutta erityisesti suosittelen Komeedin kakkuja. Ne vievät kielen!

    Vanhassa kaupungissa on myöskin Controvento (http://www.controvento.ee/en/menu.html?mid=2). Pitsat, pastat ja tiramisu on NIIN hyviä siellä.

    On muitakin kivoja paikkoja. Kirjoita, kun olet tulossa ja suositteleen viellä pari paikkaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!