sunnuntai 7. elokuuta 2011

Aamiaismuffinsit ja rahka-porkkanalevite


Näitä helppoakin helpompia muffareita tuli kesällä tehtyä aamupalaksi pariinkin otteeseen, ja hyvässä muistissa ohje pysyy jatkossakin. Kerran noudatin Lettupannun alkuperäistä ohjetta, toisella kerralla korvasin puolet jauhoista spelttijauhoilla.

Aamiaismuffinit (n. 6 kpl)

2 dl venhäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1/4 dl öljyä
2,5 dl maustamatonta jogurttia
auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä

Laita uuni lämpenemään 200C:een. Voitele muffinivuoan kolot. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja jogurtti, ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Täytä muffinivuuat. Ripottele päälle siemeniä. Työnnä vuoka uuniin ja paista 15-20 min, tai kunnes muffinit ovat kullankeltaisia. Tarjoile uunilämpiminä margariinin tai tuorejuuston kera.


Maku-lehden ohjeella tehty rahka-porkkanalevite sopi kivasti muffinsien seuralaiseksi. Loput levitteestä söimme kasvispitaleipien täytteenä. Pitänee muuten tilata tuo lehti, olen haaveillut siitä jo pitkään ja monesti lehden nettisivuilta löytyy niin kivoja ohjeita..

1 prk maitorahkaa
2 dl porkkanasurvosta (n. 3 porkkanaa)
1 tl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1 tl juustokuminaa (puolikaskin riittää)
0,5 tl suolaa
1/4 tl kurkumaa

Kumoa rahka siivilään ja valuta kulhon päällä jääkaapissa n. 12 tuntia. Nestettä maitorahkasta ei kovin paljon irtoa mutta valutus tekee siitä kuitenkin kiinteämmän. Käytä valmista porkkanasosetta tai kuori, viipaloi, keitä ja soseuta porkkanat. Sekoita (jäähtynyt) porkkanasose ja muut aineet rahkan joukkoon.

3 kommenttia:

  1. Voi kuinka onkaan ihana aamiainen.

    VastaaPoista
  2. Päivärannan CM:stä ne pyöreät kesäkurpitsat löytyi, joskus muutakin kivaa :)

    VastaaPoista
  3. Se on ihan kiva kauppa se :) Nämä muffarit oli kyllä tosi hyviä, jokohan taas viikonloppuaamuna tekisi..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!