torstai 4. elokuuta 2011

Pikainen luumusose


Luumu-porkkanapiirakkaa varten ostettua luumurasiallista käytettiin monin eri tavoin. Osa meni piirakkaan, suurimman osan söin sellaisenaan ja lopuista tein pikaisen luumusoseen. Maistui maitoon tehdyn ohrapuuron kanssa. Olipahan luksusaamupala, arkena teen puurot veteen.

luumuja
vettä
ripaus sokeria

Paloittele luumut ja poista kivet. Laita kattilaan vettä niin että pohja peittyy ja lisää luumupalat. Keittele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Jos tahdot sileää sosetta, soseuta sauvasekoittimella, muuten soseeseen jää kivoja luumusattumia. Mausta ripauksella sokeria. Tämä luumusose kannattaa syödä melko pian, tuskin säilyy pidemmän päälle ilman sokereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!