perjantai 5. elokuuta 2011

Tonnikalapihvit ja kreikkalainen salaatti


Kerrassaan nerokas tapa käyttää purkkitonnikalaa! Idea Yhteishyvästä.

2 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa (laitoin yhden veteen ja yhden öljyyn säilötyn)
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
2 rkl hienonnettua tilliä (tai muita yrttejä)
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
öljyä paistamiseen

Valuta tonnikaloista neste ja siirrä kalat kulhoon. Murenna kalan rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon munat, korppujauhot, kerma ja mausteet. Paista seoksesta lettupannussa pihvejä.

Tonnikalapihvien kanssa maistuu raikas salaatti. Huom! Tässäkin sapuskassa mukana yksi vierastamani maku (kuvassa onnistuneet piiloutumaan). Oliivit. Nuo kammotukset. Kiltisti söin kuitenkin lautaselleni eksyneet yksilöt ja eivät ne niin kamalia muun rekvisiitan kanssa olleet.

Kreikkalainen salaatti

jääsalaattia
punasipulia
kurkkua
tomaattia
fetajuustoa
paprika

Kastike
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle, sekoita.

2 kommenttia:

  1. Se ei suinkaan ole kreikkalainen salaatti jos siinä on salaattia :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!