perjantai 26. elokuuta 2011

Tuplasuklaasydän-cupcakes


Mmm, rouheisen suklaamuffinsin sisältä paljastui joko appelsiinin tai mintun makuinen suklaasydän. Myös kuorrutteessa oli appelsiinin makua, joka sopii hyvin suklaan kanssa.

12 muffinsia
150g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl maitoa
1 levy (tai muutamaa palaa vajaa, jätin pienet maistiaiset karkkikaappiin) tummaa block- leivontasuklaata
12 vapaavalintaisia suklaamakeista sydämiksi

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan välillä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä maito vuorotellen taikinaan. Rouhi suklaa ja sekoita se taikinaan. Nosta noin yksi lusikallinen taikinaa muffinipellin koloihin, laita suklaapala keskelle ja nosta toinen lusikallinen taikinaa päälle. Paista 225 asteessa n. 13 minuuttia, keskusta jää valuvaksi suklaasydämen ansiosta.

Appelsiinikuorrute

1 prk maitorahkaa
150 g appelsiinituorejuustoa
3 rkl tomusokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja nostele lusikalla pursotuspussiin. Pursota jäähtyneiden muffinsien päälle kaunis keko ja koristele esim. nonparelleilla.

5 kommenttia:

  1. Sinäkin se oot kyllä mahdoton jauhopeukalo. Tällaisia täytynee joskus väsätä, mitäs karkkeja laitoit? Meillä onneksi Ellikin osallistuu jo kunniakkaasti leivonnaisten syöntiin, joten ei tarvi aina kahdestaan jakaa. Ja ainahan voi kutsua vieraita...

    VastaaPoista
  2. Huomattavasti enemmän minä laitan ruokaa kuin leivon. Leipoisin enemmänkin mutta kukapa ne sitten syö :D Muffareihin laitoin mariannesuklaapatukan paloja ja fazerinaa.

    VastaaPoista
  3. ne olivat todella hyviä!ja kauniita:)

    VastaaPoista
  4. Voi mitä ihania herkkuja täällä on tehty! :-)

    VastaaPoista
  5. Kiitti Bessie! Parhaimmillaan olivat uunituoreina, mmm valuvaa suklaata :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!