tiistai 13. syyskuuta 2011

Bataattivuoka


Meksikolaisvaikutteinen vuokaruoka, miedonmakea bataatti ja mausteinen jauheliha olivat sulassa sovussa vuoassa. Ja nyt mahassa.

1 iso bataatti
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
2-3 tl chilimausteseosta
2 tl paprikajauhetta
1-2 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
n. 1 dl vettä
100 g purjoa
juustoraastetta

Kuori ja leikkaa bataatti viipaleiksi. Viipaloi purjo. Kuori ja hienonna sipulit, ruskista ne sekä jauheliha pannulla. Lisää suola ja runsaasti muita mausteita, laitoin mukaan myös kuivattujen basilika- ja persiljapussien jämät. Kaada pannulle tomaattimurska ja 1 dl vettä, anna kastikkeen kiehahtaa. Levitä kerros kastiketta uunivuoan pohjalle, asettele päälle osa bataattisiivuista ja purjosta. Jatka näin ja jätä päällimmäiseksi kerros jauhelihakastiketta. Paista 175 asteessa 45 minuuttia, ripottele sitten pinnalle juustoraastetta ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Päivää, päivää!
    Ihana blogi sulla!! Jäin heti koukkuun ja liityin lukijaksi. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvää! Mausteinen jauheliha tuo sopivasti potkua makeaan bataattiin. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun maistui! Harmi että itsellä tahtoo nämä jo blogatut ohjeet jäädä vähän unholaan, tätäkin voisi tehdä uudestaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!