maanantai 24. lokakuuta 2011

Koskenlaskijan kasvispiirakka


Tätä paljon kehuttua kasvispiirakkaa on leivottu yhdessä jos toisessakin ruokablogissa, minä löysin alunperin Valion ohjeen Martsun keittiöstä.

Pohja

2 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 sipulia
3 porkkanaa
3 eriväristä paprikaa
2 rkl voita
1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri -sulatejuustoa
2 munaa
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 dl hienonnettua persiljaa


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellille sopivaksi. Kohota. Suikaloi kasvikset ohuiksi ja hauduta voissa puolipehmeiksi. Ota pannu levyltä ja lisää kuutioitu sulatejuusto. Sekoita kananmunien rakenne lasissa ja lisää ne pannulle. Mausta seos. Levitä pohjan päälle ja paista 250 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!