sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Fenkoli-kasvissosekeitto ja basilikaruiskrutongit


Fenkoli on kyllä jännä kasvis. Koostumus kuin sellerillä mutta maku hyvin anismainen. Laitoin samasta fenkolista palasen vihersalaattiin ja suurimman osan tähän keittoon. Ruiskrutongit saivat yrttimäistä makua basilikaöljystä, joka oli Tallinnan tuliainen.

Fenkoli-kasvissosekeitto

7 dl vettä
loraus öljyä
pala fenkolia
pala palsternakkaa
2 jauhoista perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
(pala viherpippurisulatejuustoa tai loraus ruokakermaa)

Hienonna sipulit ja fenkolia ja kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja paloitellut perunat, porkkanat ja palsternakka. Anna kiehua n. 30 minuuttia kunnes kasvikset ja juurekset ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää halutessasi loraus kermaa tai sulate/tuorejuustoa.

Basilikaruiskrutongit

ruisleipää
basilikaöljyä

Paloittele leipä kuutoiksi ja paista basilikaöljyssä niin että leipäkuutiot muuttuvat rapeiksi. Tarjoa fenkoli-kasvissosekeiton kanssa.

1 kommentti:

  1. Hei! Tein käännöksen. Muuten: olen nyt vieraillut täällä useita kertoja, hyvänäköistä ruokaa, erittäin nämä uuniperunat ovat namia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!