perjantai 14. lokakuuta 2011

Paistettu rakuunapolenta ja täytetyt herkkusienet


Paistettu polenta on ollut valmistettavien ruokien listallani jo pitkään, nyt sain inspiraation toteuttaa sen. Aiemmin olen tehnyt polentaa keitettynä, mutta siten polenta tahtoo jämäköityä liiaksi. Näin paistettuna oli maku parempi ja syömiskokemus mukavampi. Tein myös täytettyjä herkkusieniä uunissa (onnistui loistavasti, siihen mitään grilliä tarvita) ja viski-barbeque-marinoituja porsaanfileitä.

Täytetyt herkkusienet

tuoreita jumboherkkusieniä
sinihomejuustoa muruina

Napsauta sienistä kannat irti, täytä sinihomejuustolla ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Viski-barbeque-marinoidut porsaanfileet

porsaanfilepihvejä
Santa Maria American BBQ Sauce Kentucky Whiskey- kastiketta

Ota possut huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Hiero bbq-kastiketta lihoihin ja anna maustua. Paista pannulla kypsiksi. 

Paistettu rakuunapolenta 

polentasuurimoita
kuivattua rakuunaa
öljyä paistamiseen

Valmista polenta pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä keitetty polenta esim. vuokaan ja laita jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Polenta jähmettyy jäähtyessään. Kumoa polenta vuoasta ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Paista pannulla öljyssä mukavan rusehtaviksi. Tarjoa lisänä esim. kolmen pippurin kastiketta.
 
Jäähtynyt polenta.

Kumottu polenta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!