perjantai 4. marraskuuta 2011

Mökkisoppa eli tomaattinen kinkku-pastakeitto


Jos meillä kesämökki olisi, siellä syötäisiin ainakin tätä. Helppoakin helpompi ja itseasiassa oikein maistuva keitto! Ohjeen löysin Katariinan keittiöstä.

Makoisa soppa kahdelle

1 purkki tomaattimurskaa
1 tomaattimurskapurkillinen vettä
1 pss keittojuureksia
n. 200 g kinkkua suikaleina
n. 1 dl makaronia tai pastaa
1 liemikuutio (esim. kasvis)

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes makaronit ovat kypsiä.

4 kommenttia:

  1. keitot on tosi käteviä:)itse laitan keitto-ruokaa usein jos leipää on esim.kuivumaan jäänyt!ja keiton kanssa sitä menee enemmän!maukas ohje taas sinulta:)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä hyvä ja maailman helpoin keitto :) pata porisemaan vaan ;) tänään teen kanakeittoa ja teeleipiä.

    VastaaPoista
  3. Lähes samalla ohjeella syntyy myös "maaliman paras" munaton ja maidoton "makaronilaatikko":

    Purkillinen Pirkan tomaattimurskaa (siis se pahvitötsä. mökille kätsää valita valkosipuli, yrtti tms. maustettu, niin ei tarvii kanniskella mukana tuhotonta maustearsenaalia)

    Kinkkua (suikaleina, kuutioina, whatever, määrähän kannattaa valita syöjien mukaan, mutta itse laitan kaksi pussillista)
    (Kinkun sijasta - tai sen lisäksi voi sekaan huitaista myös tonnikalaa. Kinkun voi korvata myös oikeastaan ihan millä tahansa lihalla ja kasvisversionkin tästä voi toki halutessaan tehdä, esim. kaalia, paprikaa, porkkanaa vaan iloisesti sekaisin. Itse ajattelin kokeilla tätä syksyn mittaan ainakin nakeilla, jauhelihalla, broilerisuikaleilla, kasvisversiona...)

    Lihaliemikuutio, mausteita

    Niin ja tietysti se pussillinen niitä makaroneja...

    Sekaan voi heittää vielä vaikka pari kermapurkkiakin, jos maitoallergikkoja ei talosta löydy (tai siis älä sitä purkkia sinne heitä, ne kermat vaan!)

    Ja päälle kunnon juustokuorrutus lasagnetyyliin, niin a vot!

    Sitten se, miten tää homma tehdään:

    Keitä makaronit lihaliemessä. Lisää mausteet. Lisää kinkku jo keittovaiheessa, tai saattaa jäädä niljakkaaksi. Lisää mahdollinen tonnikala, tomaattimurska, kerma ja muut haluamasi ainekset. Lämmitä uuni 225-250 (missä asteessa nyt itse sen juuston haluat paistaa siihen päälle, muutenhan pöperö siis on jo ihan syömävalmista - toimii siis ilman juustoakin, jos möksältä löytyy esim. pelkkä keittolevy!)

    Juusto niskaan ja uuniin. Maailman nopein pataruoka on valmis heti kun juusto on kauniin kullanruskeaa (Elä siis hyvä ihmeinen kärvennä sitä. Riittää, että koko sotku näyttää päällisin puolin lasagnelta. Jos et ole varma niin kopauta juustokuorrutetta lusikalla. Jos "kopsahtaa" on hyvä, jos "mossahtaa", niin takaisin uuniin.)

    Sitte vaan joku kiva kesäinen sallaatti tälle kyytipojaksi ja eiko ääntä kohti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!