torstai 26. tammikuuta 2012

Kermassa haudutetut ruusukaalit


Mimmin keittiöstä löytyi tämä ruusukaalien ohje. Nestettä kaalit vaativat enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa oli. Tässä ohje kuten minä ruusukaalit valmistin:

300 g raakoja ruusukaaleja
2 rkl rypsiöljyä
2 dl kevytruokakermaa
0,5-1 dl vettä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Puhdista ruusukaalit, poista niistä päällimmäiset lehdet ja leikkaa kanta pois. Leikkaa suuremmat ruusukaalit puoliksi, pienet kypsyvät sellaisenaan. Kuullota ruusukaaleja pannulla öljyssä kunnes saavat hiukan väriä. Lisää ruokakerma ja anna kaalien poreilla hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia. Vettä voi lisätä välissä jos nestettä näyttää haihtuvan liikaa, lisäsin vettä myös juuri ennen tarjoilua. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

1 kommentti:

  1. Aika herkun oloisia! Täällä on ruusukaaleja mutustettu, mutta ihan pelkilleen, joten tuunaus olis hyvää vaihtelua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!