keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kesäkurpitsahampurilaiset


Kasvisruokapäivä osa 2. Kesäkurpisapihvien takana on tämä Nooras sötä o saltiga- blogista löytämäni kesäkurpitsapallojen ohje. Pihvien maku jäi jotenkin valjuksi, en osaa määritellä mitä puuttui. Apukokki ei sen sijaan löytänyt burgereista moitteen sanaa. Kesäkurpitsapihvien lisäksi ruispaahtosämpylöiden välissä oli paprika-currykastiketta, salaattia, tomaattia, cheddarjuustoviipaleet ja pehmeäksi kuullotettua punasipulia.

Kesäkurpitsapihvit n. 10 kpl

puolikas kesäkurpitsa
1 porkkana
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 munaa
0,75-1 dl ruiskorppujauhoja
suolaa
mustapippuria
provencen yrtit-mausteseosta
paprikajauhetta
chilijauhetta

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Lisää raasteen joukkoon ripaus suolaa ja laita siivilään itkettymään. Raasta sillä välin porkkana, sipuli ja valkosipulinkynsi hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista esim. lettupannulla öljyssä kauniin ruskeiksi pihveiksi, tarjoa esim. kasvishampurilaisen välissä.

4 kommenttia:

  1. Onpas makoisan näköinen annos!
    Tosi paljon kivoja ohjeita sulla täällä :) tulen uudestaankin vierailulle!

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvännäköinen satsi tosiaan! Njams! Hampparithan valmistuvat helposti aineista kuin aineista ilman mitään ohjeita, mutta tällä kuvalla saat minut kyllä kokeilemaan juuri tätä reseptiä ;) Kuva kertoo enemmän kuin sanat, niin se vaan menee.

    Tosin, lihansyöjänä saatan korvata kasvispihvin jauhelihabiffillä, mikäli en teollani raiskaa pahasti reseptiäsi...

    VastaaPoista
  3. M, kiva kun löysit tiesi tänne! :)

    Maama, mun mies tykkäsi enemmän noista piffeistä kuin minä vaikka miehenä enemmän lihansyöjä onkin, joten vaihda vapaasti mieluisaksi pihvisi :D

    VastaaPoista
  4. Kiva, kun jätit kommenttia blogiini. Mustikkajogurtti oli tosiaan hyvää ja mielestäni terveellistäkin.

    Mukavalta vaikuttavia ohjeita sulla täällä! Tulen varmasti vielä uudestaan tänne. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!