sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ruis-ruusunmarjasämpylät


Yhteishyvän idealla ihanan pehmoisia sämpylöitä. Jauhojen määrää en juuri mittaillut, taikina oli aika löysää leivottavaksi mutta varmaankin sen takia tuloksena tosi pehmeät sämpsät. Pelkkää ruusunmarjasosetta en kaupasta löytänyt joten käytin ruusunmarja-vadelmasosetta, yhtäkaikki ei marjaisat maut sämpylöissä juuri ollenkaan maistuneet.

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 prk lasten ruusunmarjasosetta
n. 6 dl ruisjauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja ruusunmarjasose. Alusta ruis- ja vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää margariini lopuksi taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet sämpylät ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Oi! Tekisipä mieli kokeilla, miltä pakastevatut maistuisivat sämpyläsattumina. Nam.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!