lauantai 25. helmikuuta 2012

Papupurilaiset


Painonvartijoiden ohjeella papupihvejä purilaisineen. Kritisoitavaa ohjeesta kyllä löytyy, vaikka itse pihvit lopulta hyvänmakuisia olivatkin. Kotikokkaajan moitteet reseptin lopussa.

2 tlk veteen säilöttyjä papuja, laitoin valkoisia papuja tomaattikastikkeessa ja kidneypapuja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 eriväristä paprikaa
1 ruukku tuoretta persiljaa, korianteria tai ruohosipulia
1 muna
2 rkl Worcestershire- kastiketta
1 rkl tomaattisosetta
1 tl chiliä tai cayennepippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl öljyä

Laita kaikki pihviainekset vehnäjauhoja ja öljyä lukuunottamtta monitoimikoneeseen ja jauha massaksi. Muotoile taikinasta käsin neljä pyöreää pihviä ja laita ne jääkaappiin 30 minuutiksi jotta niiden rakenne hieman kiinteytyy. Kierittele pihvit vehnäjauhoissa. Paista pihvejä pannulla molemmin puolin 4 min kunnes ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Ja näin tapahtui todellisuudessa: jos taikinasta meinaa paistaa 4 pihviä, on niiden oltava koko paistinpannun kokoisia sillä taikinaa tuli aivan valtavasti. Taikina oli niin löysää, ettei ollut mitään toivoa saada "pihvejä" pyöriteltyä vehnäjauhoissa ja siirrettyä siitä paistinpannulle. Lisäsin lopulta taikinaan joitakin ripauksia vehnäjauhoja, kauhoin sitä paistinpannulle ja paistoin aluksi yrittämättä edes saada löysästä taikinasta pihvin muotoisia. Vasta kun neste alkoi haihtua, muovasin paistinlastalla taikinasta pannulla pihvejä jotka eivät pyöreitä olleet mutta muistuttivat pihviä ja olivat jopa käännettävissä. Valmiiksi paistettuina pihvit olivat hyvänmakuisia ja toimivat hyvin ruisleivän välissä muiden lisukkeiden kanssa.

1 kommentti:

  1. Varmaan hyviä! :) Ja hyvä tietää, että taikinasta voi tulla löysää - voisin nimittäin kokeilla ohjetta. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!