sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Uunissa paahdettua maa-artisokkaa ja palsternakkaa


Kokeilin Pippurimylly- blogin innostamana ensimmäistä kertaa maa-artisokkaa, uunissa paahdettuna. Maa-artisokkien räpeltäminen paistokuntoon oli melkoista, noh, räpeltämistä, mutta lopputulos oli oikein porsaanlihan lisukkeeksi sopivaa. 500 g maa-artisokkia maksoi melkein 5 euroa, ja hävikkiä tuli jonkin verran ensikertalaisen väkertäessä niitä syömäkelpoiseksi. Sen takia paahdoin lisäksi myös palsternakkaa.

500 g maa-artisokkia
pala palsternakkaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapipuria
kuivattua rosmariinia

Aloita maa-artisokista. Pese ne huolellisesti (ja kuori kokonaan tai osittain) ja leikkaa suupaloiksi. Laita ne uunivuokaan tai pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suola, mustapippuri ja kuivattua rosmariinia. Sekoita. Paahda 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia, ja lisää sen jälkeen samalle pellille tai vuokaan kokonaan kuoritut ja mausteissa sekä oliiviöljyssä pyöritetyt palsternakat. Jatka paahtamista 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!