tiistai 6. maaliskuuta 2012

Daim-suklaapalat


Hellapoliisin Herkuleivonnaiset- kirjasta kokeilin daim-suklaapaloja, olivat kyllä herkkua!

n. 25 palaa

pohja:
150-200 g maitosuklaata tai tummaa suklaata
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

kuorrute:
300 g (1 pkt) kaakaotomusokeria
100 g daim-suklaata murustettuna
n. 5-7 rkl vahvaa kahvia

pinnalle:
100 g daim-suklaata murustettuna
(sulatettua valkosuklaata)

Palottele pohjan suklaa lautaselle ja sulata mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi maito ja sulatettu suklaa.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon murustettua daimia ja vahvaa kahvia, lisää kahvia niin että kuorrutteessa on levitettävä koostumus. Levitä seos lämpimän torttulevyn päälle. Ripottele pinnalle murustettua daimia. Sulata pari palaa valkosuklaata esim. muovisessa pursotuspussissa, leikkaa kärkeen pieni reikä ja koristele daim-suklaapalat valkosuklaaraidoin.

10 kommenttia:

  1. Otitko ohjeen Hellapoliisin sivuilta vai miun sivuilta?! :D
    -Marjo-

    VastaaPoista
  2. "Hellapoliisin Herkuleivonnaiset- kirjasta kokeilin daim-suklaapaloja" eli lahjaksi saadusta kirjasta :) en huomannutkaan että olit leiponut samoja!

    VastaaPoista
  3. Miu mielestä sie oot jopa kommentoinu siihe kohtaan :D. Mie sain kans saman kirjan joululahjaks.
    -Marjo-

    VastaaPoista
  4. Omnom, tämä maku-mielikuva saa miltei kuolaamaan. Keksisi jonkun tekosyyn tehdä herkkuja.

    VastaaPoista
  5. Marjo, oho niinpä olenkin :D mut tammikuusta on jo aikaa kun näin sen sun blogissa! :D joktap kirjasta mäkin sen keksin :) harvemmin tulee tällaisia leivottua mutta olipahan hitsin hyvää.

    Korianteri, aina voi leipoa vierasvaraa pakastimeen ;) (ja parikolmeviisi palaa omaan suuhun)

    VastaaPoista
  6. Näyttää hyvältä! Innolla ootan kyllä tota perinteistä ruskeaa kastiketta, ois kiva nähdä sellanen vaihe vaiheelta-tyyppinen selostus kuvineen :)

    VastaaPoista
  7. Bessie, tein sellasta toista kertaa elämässäni :D vuosia sitten yritin tehdä nakkikastiketta josta tuli aivan liian vaaleaa ja sen jälkeen jätin peruskastikkeiden teot sikseen. Nyt tulin siihen tulokseen että pitäähän mun osata tehdä muunkinlainen jauhelihakastike kuin tomaattinen! Yllättävä kyllä, onnistui! Vaihe vaiheelta- kuvia ei ole kun puolipaniikissa yhdessä Jonen kanssa jauhoja pannulla sekoiteltiin :D

    VastaaPoista
  8. Ach, pitäisköhän munkin kokeilla pitkästä aikaa :) Oon laiskana käyttäny vaan Saarioisten valmiskastikepussukoita, mut ehkei ois huono homma duunailla se ihan itse. Näen (ja haistan) vaan sieluni silmin miten ne jauhot kärtsää pannulla liian tummaksi :D

    VastaaPoista
  9. Luumukka-kulta, kyllähän se meidän ruskea kastike onnistui hyvin vaikka sä olitkin paniikissa ja mä puolipaniikissa. ;) Ensi kerralla on sitten helpompaa. Tänään sitten laavulle makkaran paistoon, jee! :)

    VastaaPoista
  10. Mulla ongelmana on noissa kastikkeissa se ettei ne jauhot meinaa ruskistua tarpeeksi!

    Jone, ai minä paniikissa, itsehän sötköttelit niitä jauhoja pannulla että "MITÄ NÄILLE PITÄÄ TEHDÄ??" ;D ihana kokkaaja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!