tiistai 20. maaliskuuta 2012

Mustikka-puolukkasmoothie


Viikonloppuaamuisin tapanamme on syödä leipää, karjalanpiirakoita tai sämpylöitä leikkeleellä tai juustolla sekä runsailla kasviksilla, hedelmiä ja jogurttia. Tämä raikas smoothie korvasi erään viikonloppuaamun jogurtin ja olikin vallan maistuva vaihtoehto. Yleensä teen smoothiet sauvasekoittimella mutta koska kotiimme rantautui muutama viikko sitten hääpäivälahjaksi ostamamme astianpesukone, voisin kaivaa kaavista monitoimikoneen blenderin ja hurauttaa sillä ainekset sekaisin. Monitoimikoneen osien pesu ei ole ollut lempipuuhaani!

mustikoita
puolukoita
maitoa
maustamatonta (tai vanilja) jogurttia
ripaus sokeria
pinnalle kookoshiutaleita

4 kommenttia:

  1. Ai, kuinka herkullisen näköiset.

    VastaaPoista
  2. Perinteinen ohje höystettynä trooppisella kookosripauksella. Et olisi voinut parempaa lisämaustetta keksiä! Kookos on kyllä aines, joka jakaa porukat kahteen leiriin; toiset rakastavat, toiset vihaavat. Olen aina kuulunut ensimmäiseen kookoksenpalvojien ryhmään.

    Harmi vaan että kotipuolessa jengi jakautuu kahteen osaan. Joskus valmistin herkullisen piiraan kookoshiutaleilla maustettuna ja se jäikin sitten minun ja äidin syötäväksi. :P Kookos on myös siitä petollinen ainesosa, että pienikin ripaus maistuu vahvasti eikä sitä voi piilottaa. Voihan miesväki, kun eivät ymmärrä hyvän päälle! Kiitos -jälleen- ohjeesta. Taidan aloittaa tällä huomisaamun.

    VastaaPoista
  3. Näinkin tuttu ja helppo ohje ja näin kivoja kommentteja :) niitä on aina kiva saada!

    Maria, totta turiset että kookoksesta joko pitää tai ei pidä. Samoin kuin sienistä ja etanoista. Itse fanitan kaikkea näitä kolmea! Mä en nuorempana tykännyt kookoksen mausta yhtään, nyt näin kypsemmällä (heh) iällä kookos on kolahtanut juuri sopivasti makuhermoihini ja sitä tulee käytettyä. Tein viime viikonloppuna itämaista lohikeittoa johon tuli kookosmaitoa, postaus siitä tulee myöhemmin. Kookoksen makuisia piirakoitakin on tullut tehtyä, voin suositella seuraavia:

    http://gingerjamms.blogspot.com/2010/08/kookos-puolukkapiirakka.html

    http://gingerjamms.blogspot.com/2012/02/puolukka-kookospalat.html

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä niiin raikkaalta. Ja kookoksen (nykyisenä) ystävänä voisin kokeilla laittaa sitä myös juomiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!